Valóra vált vízi jó

Az utóbbi években a fürdőszoba levált a külön tér koncepciójától, lakóértéke megnőtt azáltal, hogy a többi helyiség funkcióit integrálja, illetve kiegészíti. Ma már nem tűnik extrém elképzelésnek, hogy a hálószobával szerves egészet alkot, hiszen mindkét lakrész a pihenés, a felfrissülés házi szentélye. A neves német szaniter- és fürdőszobaikiegészítő-gyártó, a Keuco trendteremtő Edition Atelier szériáján keresztül próbáljuk meg érzékeltetni, hogy a koncepciók hűen követik a mindennapok szokásainak változásait.

 

 

 

 

 

ó áll az enteriőr középpontjában: mint építészeti elem újjáalakítja az élettereket és összeköti őket. Egy tükörfalból nő ki egy pad „kúttal”, mögötte – első pillantásra láthatatlanul – rejtőznek a rendszerezett tárolóterek és egy üvegfelületű rádió. Az állólámpa és egy porcelánasztalka átmenetet teremt a fürdőszoba és a háló között. A részletek mutatják meg igazán a tervező, Dominik Tesseraux odaadását a minimalista dizájn és a maximalista funkcionalitás felé: a rugalmasan kezelhető rakodórészletek ugyanúgy különlegesek, mint a habszappan-adagoló, a vécé pipereegysége vagy a porcelántálca.

 

A modern fürdőkoncepciók a természetes elemekhez kötődnek: a víz és a fény nyugalmi pólusokká válnak, ugyanakkor új erőt, energiát adnak. A kerámia mosdótál, mint monolit áll a padon: egyedülálló és időtlen. A valódi tölgy- és ebonafunérból készült bútorfelületek az erdők csendjét idézik, a mattra lakkozott feketevörös, mohaszürke vagy szahara kivitelek a föld, a kő és a homok színeire asszociáltatnak; tapintásuk a bőr és a textiliák érzetét keltik.

 

Szoborként jelenik meg a csaptelep a mosdó mellett: mintha egy forrásból törne elő a víz: kecses csőformáját fogantyúk sem zavarják meg.

 

Indirekt fénysziget festi alá a belső tér lakájos alaphangulatát: a pad alatt és a tükörfal mögött sugárzó fényforrások és az elementáris formák – úgymint kör és kocka teszik hatásossá a környezetet.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop