Retróközeli birodalom

Rovatunkban olvasóink által beküldött otthonokat alakítunk át lakberendezőink segítségével. Ha Önnek is van megoldásra váró terve, jelentkezzen bátran a szerkesztőség címén.

 

 

Olvasónk leveléből nem derül ki foglalkozása, hobbija, és életviteléről sem árult el semmit, így enélkül készítettem két változatot háza konyha-étkező-nappali hármasára. Annyit tudunk, hogy házasság előtt álló, a konyhában nem túl aktív, fiatal hölgyről van szó, így a terveken a nagy háztartásvezetést háttérbe szorítottam a vendéglátással szemben.

 

 

1. Az egyik verzióban a játékos padlóburkolat bevezeti a vendéget az előszobából a nappaliba, illetve az étkezőbe. Az egyszerű, ám minden igényt kielégítő konyha egy fiatal pár mindennapjait bőven kiszolgálja. Tolóajtóval választottam el a kamrát, ahova a hűtőszekrény bekerült, jelentős helyet szabadítva fel a konyhában. Az étkező középpontjában a nagy kerek asztal került, amelyet 8-10 személy is körbeülhet.

 

2. A másik változat hagyományos elrendezést kapott. A bárpultot egy falhoz simuló tálalószekrénnyel helyettesítve, U alakban behajtott félszigetes konyhát javaslok. Ez átépítés nélkül kiszolgálja majd olvasónk igényeit akkor is, ha már gyermekeket nevel. Az étkezőasztal alaphelyzetben 4 személyes, kinyitva és a konyha közepére tolva akár 8-10 fős is lehet. A mosogató a sarokból az ablak alá kerül, a kamrát egy – az amerikai, jégkocka-adagolós hűtőszekrény mögé eltűnő – tolóajtó választja el a konyhától. A parketta-padlólap burkolatváltás jól kihangsúlyozza a konyha-étkező funkciók határvonalát, megszabva a szakács, illetve a vendégek által használható tereket.
A nappalit két funkcióra osztottam. Kérésre helyet kapott egy olvasósarok, illetve a szobanövények. A szoba másik funkcióját a beszélgetősarok adja, amelyben a dohányzóasztalt levehető tetejű (és így jól pakolható) bőrpuffal helyettesítettem. Ezek ülőalkalmatosságként is felhasználhatók. A garnitúra alá strapabíró, organikus (pl. szizál-) szőnyeget javaslok. Felette helyeztem el a lapos képernyős tévét, a mellette található falmélyedés pedig alkalmas lehet a hifiberendezés elhelyezésre. A bútorok és a szoba egésze fiatalos, kissé retrós stílusú.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop