Az oroszok már Zala megyében vannak

Egyre több az orosz ingatlantulajdonos Zala megyében, elsősorban a gyógyfürdők környékén – idézi a Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal zalaegerszegi kirendeltségének adatait a Világgazdaság Online.

 

 

A vásárlók leginkább kedvelt célpontja Hévíz, valamint Keszthely, Gyenesdiás és Vonyarcvashegy, de a zalakarosi ingatlanok után is már többen érdeklődnek. Általában lakóházat, apartmant, lakást vesznek az oroszok a megye fürdőhelyeinek a környékén, és igény mutatkozik a beépítetlen területekre is.

A zalai államigazgatási hivatalban 2007-ben 250 ingatlanszerzési kérelmet fogadtak, ezek közül nyolc származott oroszoktól. 2008-ban a 251 beérkezett igény közül már 46 jött tőlük, és ez év első négy hónapjában is már 23 kérelem feladója volt orosz állampolgár.

A vevők a jó minőségű, termálfürdő közelében, jó helyen fekvő új lakóingatlanokat keresik. Általában nem kiadásra, hanem saját maguknak vásárolnak, és akár 100-150 millió forintot is szánnak arra, hogy például Hévíz környékén ingatlant vásároljanak.

Keszthelyen szintén sorjáznak a külföldiek, de nem csupán a lakásokat keresik, hanem a kisebb üzleteket, éttermeket is. Mások fejlesztőként jelennek meg a megyében. Nemrégiben adták át Zalaegerszegen a ConvergenCE fejlesztésében a Zala Park nevű üzletközpontot, amelyet később bővíthetnek is, ha lesz rá igény. A megyeszékhelyen évek óta nem volt hasonló volumenű kiskereskedelmi ingatlan-beruházás.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop