A környezetbarát szigetelés

A környezetbarát szigetelés

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Mire vágyik a lakó? Komfortra. Energia megtakarításra. Kiváló beltéri levegő minőségre. Tartós és környezetbarát megoldásokra.

akornyezetbaratszigetelesursa 720


Az URSA vállalat elkötelezett a környezetvédelem és a fenntarthatóság mellett, folyamatosan tesz is azért, hogy termékei minőségét mind magasabb szintre emelje. Nem vitás, hogy az épületek kiemelkedő színvonalú hő- és hangszigetelésén felül a minél nagyobb energiamegtakarítás elérése volt a cél, amikor munkatársai az ásványgyapot portfólió megújításán dolgoztak. A még az eddiginél is környezetbarátabb és fenntarthatóbb termékek BiOnic néven kerülnek Magyarországon is forgalomba 2017- ben. A BiOnic mozaikszó biológiailag és műszakilag is prémium teljesítményt takar. Az új generációs, nemzetközi díjakat elnyert URSA TERRA BiOnic és URSA GLASSWOOL BiOnic ásványgyapotok kiváló hő- és hangszigetelő teljesítményükkel, tűzállóságukkal megfelelnek a legmagasabb szintű építőipari követelményeknek és a háztulajdonosok elvárásainak is. Az energiamegtakarításon túl garantáltan környezettudatos választás is, mely szempont egyre fontosabbá válik az építkezők döntésében.

ursacsalad
Minden tulajdonos azt kívánja, hogy otthona optimális szigetelésű legyen, ehhez azonban a vágyaknál több kell: gyakorlatilag a teljes struktúrát felületfolytonosan és megszakítatlanul körbe kell szigetelni, pincepadlótól egészen a magastetőig. Csak így garantálható, hogy a fűtési idényben a hőveszteség minimális legyen, nyaranta a légkondícionálók hűtötte levegő ne szökjön ki a házból. A szigetelés helyétől függően nyilvánvalóan különböző minőségű és teljesítményű hőszigetelő anyagokra van szükség: ásványgyapot szigetelésekből és extrudált polisztirol szigetelésekből lehet az alkalmazási területek függvényében válogatni. A zöldesbarna és a sárga URSA ásványgyapot szigetelések kiválóak mindenféle magastető szerkezeti rétegrend kialakításban, legyen az akár egyszerű szarufa alatti vagy fölötti szigetelés, speciális rétegrendű XPS-bakos „URSA tető”, vagy éppen kívülről történő tetőfelújítás. Fontos tudni, hogy akkor lesz tökéletes a szigetelő hatás, ha a teljes szarufamagasságot kitöltjük ásványgyapot szigeteléssel, nem hagyunk hőszigetelési légrést. A tetőfedő anyag alá felületfolytonosan és légtömören mindig be kell építeni páraáteresztő tetőfóliát, és a fedési átszellőztetett légrésről se feledkezzünk meg! Ha a tetőteret nem építjük be, a padlásfödémet szigeteljük, hiszen itt akár 30 százalék hő is kiszökhet.

A kiváló hangelnyelő és magas rugalmasságú URSA ásványgyapotok a szimpla és a dupla vázkialakítású szerelt gipszkarton válaszfal-szerkezetekben is kitűnő akusztikai szigetelést biztosítanak, amennyiben a bordaközöket teljes szélességében kitöltjük.
ursaterra
A TERRA termékek melletti döntéssel egyszerre valósul meg a hosszú távon komfortos épület és az energiatakarékosság. Az ár-érték arányt tekintve is optimális költségű szigetelőanyag valóra váltja mind a tervezők és kivitelezők épületenergetikai, mind a lakók kényelmes otthonnal kapcsolatos álmait. Az URSA BiOnic termékek az URSA vállalat ígérete, környezetbarát garanciája a jelen kor és a jövő nemzedéke számára. Szigetelés egy jobb jövőért.

A Construma A pavilon 210/D standján szeretettel várjuk az érdeklődőket!

 

ursa logo

URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu

 

Cikkek
& ÉrdekessÉgek

A világ leghosszabb üveg függőhídja

Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. A látványhídról csodálatos panoráma tárul a hegyekkel, vízesésekkel, ősi városokkal és templomokkal tarkított Hunkjaku vidékre. Egy izraeli építész, Haim Dotan kapta a megbízatást, amelyhez 1077 darab, egyenként 4 centiméter vastag üvegtáblából állították össze a 99 kilenc darab, több réteg edzett üvegből álló lapot, majd kemény törés- és terheléspróbának vetették alá. A teszt résztvevői kalapáccsal verték az üveget, természetesen a megfelelő biztonsági intézkedések mellett, majd egy utasokkal teli kéttonnás terepjáró is átment a hídon. És persze végeztek jó néhány más vizsgálatot is az átadás előtt. A rekordhosszúságú híd egyébként három és félszer több terhet bír el, mint amennyit a kínai szabványok megkövetelnek: akár háromezren is tartózkodhatnának rajta, de egyszerre legfeljebb 600 embert engednek csak fel rá. Az építmény tehát elvileg biztonságos, tériszonyosoknak azonban nem biztos, hogy kellemes élményt jelent átsétálni rajta. Aki esetleg útközben ijed meg a magasságtól, átléphet a híd valamelyik szélére, és fémen sétálhat üveg helyett. Az építtető helyi turisztikai vállalat szerint eleve úgy tervezték, hogy a közepe felé haladva kissé kilengjen a látogató alatt, fűszerezve a különleges látványt. {igallery id=4799|cid=924|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Idősfa-átültető géppel sikeresebb

Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Az idősfa-átültetés több évszázadra visszatekintő fásítási módszer, amelyet régen fáradságos kézimunkával, nagy hibaszázalékkal végeztek. Mára viszont gépesítették a feladatot, a fák megmaradási aránya pedig elérte a 90 százalékot. A FŐKERT Nonprofit Zrt. gépparkja most egy nagyteljesítményű idősfa-átültető géppel bővült. Annak érdekében, hogy minél több városi fa megmenthető legyen, a FŐKERT Nonprofit Zrt. egy professzionális idősfa-átültető gép beszerzését valósította meg. A FŐKERT Nonprofit Zrt. beruházását, amelyet európai uniós közbeszerzési eljárás keretén belül folytatott le, a Fővárosi Önkormányzat fejlesztési megállapodás keretén belül finanszírozta. A most beszerzett és átadott faátültető géppel a FŐKERT Nonprofit Zrt. magas szakmai színvonalú technológiát tudhat magáénak, amelynek alkalmazásával költséghatékonyan fogja tudni végrehajtani az idősfa átültetést. A több mint 7 tonnás professzionális fakiszedő adapter, egy négytengelyes speciális, terepmunkára is alkalmas teherautóra került felszerelésre, melynek segítségével akár a 8 tonna tömegű kiemelt fák is könnyen mozgathatóak parkokon belül sokszor igen kis helyeken, kedvezőtlen terepviszonyok közepette, valamint a városi forgalomban is. Az ültetőkanál, így a földlabda legnagyobb mérete pedig több mint három köbméter. FŐKERT Nonprofit Zrt. Fotó: Szabó Zoltán FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megújul a Múzeumkert

Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. A 2016 májusában kiírt pályázatra 12 pályamunka érkezett. Az ötletpályázat díjazására fordítható 6 millió forintos összegből hat elképzelést díjazott a bírálóbizottság. A Magyar Nemzeti Múzeum által a Múzeumkert rehabilitációjára kiírt ötletpályázaton az első díjat a TÉR-TEAM Kft. nyerte (Szabó Gábor, Szende András, Juhász Kristóf Attila, Győre Viola, Orbán Nóra) a pályamű alaposan kidolgozott vizsgálati és elemző részének értékei és a terv harmonikus, vizuálisan és funkcionálisan átgondolt, a kiírásnak leginkább megfelelő elképzeléseknek köszönhetően. A komplex rekonstrukció célja a kert történeti hitelességű helyreállítása és korszerű, többfunkciós belvárosi közhasználatú zöldfelület kialakítása. A munkálatok során megújulnak a közművek, a sétányok és a műemléki főépülethez illeszkedő gyalogos burkolatok létesülnek. A meglévő faállomány lehető legteljesebb megtartása és növényápolása mellett – növény-egészségügyi szakvélemény alapján – 38 db életveszélyes, elöregedett fa kivágására és 25 darab nagyméretű fa ültetésére kerül sor. A meglévő, érdemi használaton kívüli út- és térburkolatok részbeni elbontásával, átalakításával 8200 négyzetméter teljesen megújított növényfelület jön létre. Az ültetendő fák között több növényritkaság is szerepel, ezek erősítik a kert történeti hangulatát (vörös juhar, ginkgo, magnólia). A teljes közműhálózatot érintő felújítási munkák nagyságrendjét érzékelteti, hogy csaknem 3 km hosszú új víz-és csatornacső épül, megújul a teljes elektromos hálózat, WiFi-hálózat és kerti öntözőhálózat is készül. A projekthez kapcsolódóan restaurálják a kert szobrait és az Arany János szobor teljes megújítására is sor kerül a talapzattal együtt. Az Arany János szobor-csoport a március 15-i állami ünnepségre elkészül. A munkálatok során a Magyar Nemzeti Múzeum kiállításai folyamatosan látogathatók, a teljes kertrekonstrukció a nyár végéig fejeződik be.