Házhoz jöhet a luxus

Nem kell feltétlenül szállodába menni a luxusért: pár átgondolt megoldással otthonunkba költözhet az ötcsillagos kényelem.

hazhozjohetaluxus 720

A teljes pompájában ragyogó tavasz, amellett, hogy szebbé teszi a mindennapokat, arra is emlékeztet, hogy ideje felkészülni a nyárra. Az utóbbi évek tapasztalatai és az előrejelzések is azt mutatják: jobb, ha már jó előre van megoldásunk a hőség napjaira. Szerencsére ez nemcsak egy wellness hotel árnyas udvarán töltött hosszú hétvégét jelenthet, okos tervezéssel akár egész nyáron, saját otthonunkban is élvezhetjük azt a kényelmet, amiből a luxusszállók ízelítőt adnak.

Ilyen luxusérzetet keltenek például az automatizált napellenzők, amelyek gondoskodnak a folyamatosan ideális árnyékolásról. Az érzékelő erős napfénynél kinyitja a napellenzőket, ezzel megakadályozza, hogy a terasz felforrósodjon napközben, de hosszabb távú hatása is van: az esti ejtőzést sem teszi tönkre a falakból áradó hőség. A Sunea io rádiós motorral például bármilyen napellenző vagy pergola automatizált mozgatása megoldható, sőt, a motorba épített adó még vissza is jelzi az árnyékolás aktuális állapotát. A motorba ráadásul több olyan mechanizmust is fejlesztettek, amely a napellenzők élettartamának meghosszabbítására szolgál, például záráskor a végállások utolsó tíz centiméterénél a motor lelassít, ezzel védve a ponyva anyagát, s mivel a beépített érzékelő elakadás esetén leállítja a motort, így szakadástól sem kell tartani.

hazhozjohetsomfy
Az árnyékolók automatizálása már önmagában is sokat emel a nyári napok kényelmén, ám egy apró kiegészítéssel a valódi profizmus élményét is az otthonunkba költöztetheti – miközben tovább óvja a napellenzők élettartamát. Az árnyékolókhoz ugyanis szélérzékelő kapcsolható, amely felerősödő szél hatására visszazárja az árnyékolókat, így elkerülhetők a komolyabb viharkárok az egyre gyakoribb nyári zivatarok esetén. Az Eolis 3D WireFree io szélérzékelő a szél erőssége helyett azt méri, hogy mennyire leng ki a napellenző, a veszélyes határértéket elérve pedig rádiójelet küld a motorhoz, ezzel beindítva a zárszerkezetet. Az árnyékolók ezzel teljes biztonságban vannak a viharos szélben, ehhez pedig szerencsére semmilyen vezetékelés nem szükséges: a szélérzékelő elemmel működik, és nem igényel folyamatos áramellátást, azaz a korábbi beállítások megmaradnak elemcsere után is, a 3D technológiának köszönhetően pedig a szerkezet a homlokcső bármely részén elhelyezhető. További előny, hogy az érzékelő bármilyen árnyékoló stílusához igazodik: az eszköz kicsi és elegáns, fekete, fehér és bronz színben kapható, így az okos védelem csaknem észrevétlen marad.
somfyfeher

SOMFY KFT. 
Intelligens otthonok 
www.somfy.hu

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop