Innovatív, energiatakarékos és egészséges

Lehetőségei szerint az új házába mindenki igyekszik beépíteni a legmodernebb technikát és eszközöket. A 21. századi nyílászárók, gépészeti megoldások és a legújabb trendnek megfelelő burkolatok mellett fontos az innovatív homlokzati hőszigetelés is.

innovativenergiatakarekosesegeszseges 720

A forró nyarak miatt, a fűtésen kívül a légkondicionálás energiaköltsége is megtakarításra készteti az építtetőket. Azok, akik kiválóan szigetelt otthont szeretnének, az egyre vastagabb hőszigetelő lemezt tartalmazó rendszert választják.

2 Baumit abra2
De nem elég csak az épület hőveszteségének minimalizálására törekedni, fontos a leendő lakók komfortérzete és egészsége is. A mai igényeknek megfelelően a házak gyorsan épülnek, hiszen a tulajdonosoknak minél előbb be kell költözniük. A falakban, a vakolatban, az aljzatban és a burkolás során rengeteg nedvesség marad az épületben, hiszen a száradást nincs idő kivárni. A jól záródó ablakok és a légmentes szigetelés miatt ez az építési nedvesség a lakótérben marad, rossz levegő, penészesedés alakulhat ki.

A kellemes beltéri klíma fontos eleme a megfelelő páratartalom, ami 40-60 százalék közötti. Ezt új épület esetében csak folyamatos szellőztetéssel lehetne elérni, de ez sem energiamegtakarítási, sem biztonsági okból nem lehetséges. Célszerűnek látszik, hogy az építési nedvességet – és a későbbiek során a felesleges párát – a falakon keresztül juttassuk ki. Bár a nedvességnek csak 3-5 százaléka tud a falon keresztül eltávozni, a nagy felület miatt ez sem elhanyagolható mennyiség.

3 Baumit para2
A probléma megoldására fejlesztette ki a Baumit a homlokzati hőszigetelés innovatív termékét, a páratechnikailag nyitott, open rendszert. Ebben a polisztirol hőszigetelő lemez perforált, kis résein kifelé áthalad a pára, és a rendszer többi eleme (ragasztó, alapozó és vékonyvakolat) is átengedi a nedvességet. A nyitott rendszerű házból így lesz egészséges otthon.

4 Baumit open ábra2 A téglafalban raktározódott nedvességnek kifelé kell távoznia. Az open homlokzati hőszigetelő rendszerben a perforált lemez páratechnikailag nyitott, ahogy a rendszer többi eleme is (ragasztó, alapozó, vakolat). 

A Baumit open rendszer egyesíti az ásványgyapot szigetelés előnyeit – jó páraáteresztést és természetes lakóklíma -, valamint a polisztirolos rendszerek olyan pozitív tulajdonságaival, mint a kedvező ár, a könnyű kivitelezés, csiszolhatóság, alakíthatóság és a kisebb súly.

Tudjon meg többet a páratechnikailag nyitott rendszerről a Baumit open, a klímahomlokzat prospektusból. Ráadásul most a Baumit nyereményjátékával visszanyerheti a hőszigetelés árának akár 30, 50 vagy 100%-át. A részletekért kattintson ide!

 5 Baumit logo2

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop