Modern életterek, személyre szabva

Modern életterek, személyre szabva

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Mindannyian szeretjük a szépet, ám ez a lakberendezés és a belsőépítészet terén akkor jó, ha praktikummal, egyediséggel és kényelemmel is társul. Ebben pedig a leginkább egy olyan komplex szolgáltatást felölelő csapat segíthet, akik a tervezést és a kivitelezést – azaz a tervek megvalósítását – együttesen, komplexen vállalják.

moderneletterekszemelyreszabva 720


Jól tudjuk, hogy minden folyamat akkor a leghatékonyabb, ha egy kéz tartja össze a szálakat. Az ügyfelekkel közös ötletelés, tervezés, és sok-sok beszélgetés alapján kialakult személyre szabott, egyedi terveket, kész ötleteket formába önteni, megvalósítani nyilván nem kis feladat, pláne úgy, hogy az ember ne szálljon el az árakkal. A különböző, készen is kapható lakberendezési termékek, anyagok mellé pedig jól jön egy csipetnyi egyediség. Egy olyan fűszer, ami utána csak ránk jellemző, csak a mi igényeinkhez, a mi komfortunkhoz alkalmazkodik. Nézzük meg röviden, mik lehetnek ezek, és hogyan érhetjük el?

Falak vagy inkább tágas, egybenyitott terek?
Legfőbb kulcs az optimális egyensúly, és persze az, hogy történetesen mi hogy éreznénk magunkat jobban! Amikor készen vásárolunk meg egy házat, és már nincs lehetőségünk beleszólni a falak kialakításába, akkor sem kell aggódnunk! A jó belsőépítészek képesek átalakítani számunkra otthonunkat, irodánkat úgy, hogy az a lehető legkomfortosabb legyen nekünk. Vannak funkciók, ahol a tágas, egy légterű megoldásokból profitálhatunk a legtöbbet, azonban van, amikor az elszeparáltság, az intim terek megléte, és ezek megfelelő elhatárolása a fontos. Konyháink, előszobáink lehetnek pultosak, az étkező-nappali zónában is vágathatunk ki egy szélesebb ablakot, egy átadó pultot létrehozva így – amely egyfajta ügyes átmenet lesz a fal és a nyitott térmegoldás között. Remek ötlet, ha nincs lehetőség teljesen kivenni egy-egy falat onnan, ahová mi épp nem érezzük annak szükségét, gipszkarton falat pedig szintúgy felhúzhatunk ott, ahol pedig nincsen fal, de jó lenne. Ügyes paravánokkal, többfunkciós, tárolásra is alkalmas térelválasztókkal komplett átalakítások helyett egy-egy jó ötlettel sikerül megvalósítani, hogy otthonunk, irodánk máris sokkal jobban idomuljon hozzánk, sokkal személyre szabottabb legyen az élettér. Ez pedig – ha számunkra tetszetős, optimális és praktikus – nagyban elősegíti jó közérzetünket, ugyanakkor ösztönzőleg, motiválóan hat ránk.

Egyedileg tervezett, ránk szabott bútorok
Egyedileg tervezett, ránk szabott bútorokkal nem lesz többé sem rendezetlen, sem pedig zsúfolt a lakás vagy iroda.

moderneletterekszemelyreszabva 1
Sokan úgy vélik, egyedileg terveztetni bútort luxus, hiszen jóval kedvezőbben kijöhetünk, ha a készen kapható modellek közül válogatunk. Meggyőződésünk, hogy ez korántsem minden esetben igaz! Nagyon sok ügyfelünk panaszkodott már, hogy a készen megvett szekrény nem elég, nem olyan, nem úgy nyílik és a többi. Van, amikor megvesszük készen, örülünk is neki, majd rájövünk, hogy ott pont sok helyet foglal, miközben mi mégsem férünk el benne rendesen… jó lenne még hozzátolni egy-egy polcot, vagy hozzáépíteni egy zárt elemet. Vagy megrendeljük készen a gyönyörű nappali bútort, a több elemből és médiapolcból álló mesés vitrinkombinációt, mely szerencsésen be is fér az arra kijelölt helyre – majd a használat közben rájövünk, hogy bizony annyi kiállítani való szép tárgyunk még sincs, esetleg nyomaszt a túlzott kirakat, miközben könyveink, magazinjaink, cipőink és egyéb mindennapi használati tárgyaink bizony nem férnek el, hová tegyük?

Nos, ilyenkor jön az ötlet, hogy mégiscsak ki kellene hívni egy jó asztalost, és nézegetjük, tervezgetjük immár közösen, hogy hol tudnánk még tárolásra alkalmas helyet kialakítani, vagy mely sarkokat, zugokat lehetne még úgy beépíteni, hogy az esztétikus is legyen, el is férjünk majd benne, és persze passzoljon is a már meglévő kész elemeinkkel.
Ez is egy lehetőség…

Az egyedi bútortervezés már a beköltözés előtt elkezdődik…
És míg egy asztalos, bármennyire ügyes és tapasztalt is – tőlünk várja az igényeket, milyet is szeretnénk és hová, mekkora legyen, merre nyíljon, milyen anyagból, milyen vasalatokkal készüljön – addig egy olyan belsőépítészgárda, akik velünk együtt ötletelve, a mi személyes igényeinket, életmódunkat, holmijaink számát és még megannyi személyes dolgunkat felmérve megtervezik, nem elszálltan, csak a dizájnt alapul véve – hanem reálisan, megvalósíthatóan. Hiszen végül majd a megvalósítást is ők saját maguk végzik, és ha azt kérjük, akár az árképzésben, az anyagok kiválasztásában, beszerzésében, és minden lényeges kérdésben is a segítségünkre lesznek.

moderneletterekszemelyreszabva 2
Hol találunk ilyen mindenre kiterjedő szolgáltatást vállaló csapatot?
Legyen szó akár otthonról, akár irodáról – a Yellow Group csapatára bármikor számíthat mindenki! A belsőépítészeti tervezéssel, kivitelezéssel és a különböző átalakítások lebonyolításával foglalkozó szakemberek segítségével nemcsak szebb, ízlésesebb, hanem minden esetben praktikusabb, kényelmesebb lesz majd számunkra az az élettér, ahol mindennapjainkat éljük, ahol barátainkat, családtagjainkat fogadjuk, ahol feltöltődünk, pihenünk, vagy éppen alkotunk.

A díjmentes felmérést és szerződéskötést egy minden részletre kiterjedő, alapos igényfelmérés indítja, ahol átbeszélve a főbb vonalak mellett a legapróbb részleteket, pontos képet kap a belsőépítész-csapat az ügyfél egyedi elképzeléseiről. Ezt követően, igény esetén többféle terv-költség változattal segítik a döntést, majd a kiválasztott megoldásokat papírra, illetve számítógépre vetve 3D-s valósághű látványtervek formájában megelevenítik,hogy mi még könnyebben elképzelhessük új, illetve megújuló otthonunkat, és/vagy munkakörnyezetünket.

Generálkivitelezésben éppúgy járatosak, mint a belsőépítészet vagy a lakberendezés terén, így többéves tapasztalataik révén garantálják, hogy a megálmodott ingatlan a megvalósulást követően éppen úgy nézzen ki, ahogy az a terveken szerepelt… az első ceruzavonástól az utolsó függönyráncig…. Tulajdonképpen mindent megoldanak nekünk!

moderneletterekszemelyreszabva 3
És hogy hová fordulhatunk mindezért?


Yellow Group Interior Design
1139 Budapest, Petneházy utca 54-56.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.yellowgroup.hu

Bordás Patrik
Mobil: 70/941 8001
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szoboszlai Tamás
Mobil: 30/931 9832
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Cikkek
& ÉrdekessÉgek

A világ legjobb középülete az új Néprajzi Múzeum

A világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai nemzetközi versenye, az International Property Awards londoni díjátadó gáláján a Liget Budapest Projekt keretében épülő Néprajzi Múzeum hétfőn megkapta az Európa legjobb középülete díját, a nap végén pedig már világ legjobb középülete díjat is elnyerte. A díj hatalmas elismerés a magyar építész- és ingatlanfejlesztő társadalomnak, hiszen kivívták maguknak azt a rangot, hogy a világ élvonalában jegyezzék őket. A világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai nemzetközi versenye, az International Property Awards londoni díjátadó gáláján a Liget Budapest Projekt keretében épülő Néprajzi Múzeum hétfőn megkapta az Európa legjobb középülete díját, a nap végén pedig már világ legjobb középülete díjat is elnyerte. A díj hatalmas elismerés a magyar építész- és ingatlanfejlesztő társadalomnak, hiszen kivívták maguknak azt a rangot, hogy a világ élvonalában jegyezzék őket. A Néprajzi Múzeum épülete ugyanezen a versenyen előzőleg Európa legjobb középületének díját is megkapta, és így került a világ legjobbjainak járó díj esélyesei közé. Az elismerés Magyarország számára történelmi léptékű győzelmet jelent, különös tekintettel arra, hogy egy állami beruházást választott a világ legjobbjának a nyolcvan nemzetközi szakemberből álló zsűri. Az International Property Awards 25 éves történetében először fordult elő, hogy magyar épület a világ legjobbjaként végezzen. A Napur Architect iroda által tervezett Néprajzi Múzeum új épülete a nemzeti szinten befutó győztes projektek között bizonyult Európa legjobb középületének, majd a kontinens legkiválóbbjaként a világ 10 régiójának kategóriagyőztesei közül érdemelte ki a világ legjobbjának járó World's Best díjat. A Liget Budapest Projekt keretében Európa egyik legrégibb közparkja is megújul, miközben egyedülálló kulturális intézmények jönnek létre, világviszonylatban is kiemelkedő építészeti megoldásokkal, amit az épülő Néprajzi Múzeum most átvett díja is bizonyít. A díjat átvevő Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója a díj átvétele után azt mondta, hogy a díj nem csupán a magyar építészet kiváló teljesítményére, hanem a magyar innovációra és a magyar kultúrára is ráirányítja a nemzetközi figyelmet. A díj jól mutatja, hogy az ingatlanfejlesztés minőségének és az építészeti kultúra progresszív fejlődésének előmozdításában kulcsszerepet játszó magyar cégek képesek gyorsan reagálni az egyéni igényekre és mai folyamatokra, emellett az értékőrzésben is kimagaslóan teljesítenek.  

Az új budapesti Duna-híd

Eredményt hirdettek az új budapesti Duna-híd megtervezésére kiírt nemzetközi pályázaton, az első díjat az UNStudio és a Buro Happold Engineering tervezőiroda közös terve kapta. A zsűri értékelése szerint a kétszer három forgalmi sávos, villamosközlekedésre is alkalmas, kétpilonos, ferdekábeles híd terve statikailag a legátgondoltabb, esztétikailag kedvező kialakítású, elegáns, karcsú, harmonikus, és városképileg a legkedvezőbb. Eredményt hirdettek az új budapesti Duna-híd megtervezésére kiírt nemzetközi pályázaton, az első díjat az UNStudio és a Buro Happold Engineering tervezőiroda közös terve kapta. A zsűri értékelése szerint a kétszer három forgalmi sávos, villamosközlekedésre is alkalmas, kétpilonos, ferdekábeles híd terve statikailag a legátgondoltabb, esztétikailag kedvező kialakítású, elegáns, karcsú, harmonikus, és városképileg a legkedvezőbb. Komoly elismerés Budapestnek, hogy a tervpályázatra a tapasztalt magyar irodák mellett a világ vezető tervezői közül is többen jelentkeztek – mondta az eredményhirdetésen Tarlós István, Budapest főpolgármestere. Hozzátette: a budapesti hidakon egy nap alatt több mint 600 ezer jármű és többszázezer ember kel át, a belvárosi szakasztól eltérően a város déli szakaszán nincs elég átkelési pont. Csepel és Budapest egyesülése óta – azaz immár közel 70 éve – nincs a városhatáron belül közvetlen összeköttetés a budai kerületek és a XXI. kerület között – mutatott rá. Csepel mint Budapest egyik aranytartaléka fejlődésének feltétele a Budával és a szomszédos kerületekkel való gyors és közvetlen összeköttetés megteremtése – jelentette ki. Az új híd közvetlen összeköttetést teremt Újbuda és Csepel, Ferencváros, valamint Kispest és Kőbánya között. Fontosnak nevezte, hogy az új híd megfelelő kapacitású, ahhoz szervesen kapcsolódó közúti hálózathoz csatlakozzon. Tarlós István elmondta, hogy a várható forgalmi változásokról készült hatástanulmány adatai szerint az új híd megépülésével naponta több mint 30 ezer gépjárművel csökkenhet a belvárosi hidak, valamint napi csaknem 8 ezer autóval az Üllői út forgalma. Egy új, déli körgyűrű alakul ki, a kötöttpályás közlekedéssel együtt kétszer három sávos új közlekedési korridor jön létre Buda és Pest között – tette hozzá. A bírálóbizottság döntésénél főbb értékelési szempont volt a hasznosság és az esztétika mellett az innováció, a szerkezeti hatékonyság, a karbantarthatóság és nem utolsósorban a költségek optimalizálása. Tarlós István hangsúlyozta, hogy az új Duna-híd meghatározó eleme lesz a városképnek, a gyakorlati hasznon túl művészi értékével is jelképezni fogja a XXI. századi Budapestet. Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos az eredményhirdetésen úgy fogalmazott: Budapest csak akkor tud egy város lenni, akkor tud működni, ha hidak ívelik át a folyót, Duna nélkül, hidak nélkül nincs Budapest. Kitért rá, hogy átlagosan 20-25 évente épül – felváltva északon és délen – új dunai átkelő Budapesten, legutóbb 1995-ben a Rákóczi, 2008-ban pedig a Megyeri híd. Kitért rá, hogy a nemzetközi pályázatra 17 hídtervező építész- és mérnöki irodát hívtak meg, a pályázat nagy sikerrel zárult. Az első helyezett tervezővel szerződést kötnek, ezután indul a teljes és részletes tervezési munka, majd az engedélyek beszerzése, ami várhatóan 2-3 évet fog igénybe venni. Fotó: Az UNStudio és a Buro Happold Engineering tervezőiroda első díjat nyert pályaműve - az új híd látványterve budapest.hu  

Formabontó mesterterv Makaóban

A Zaha Hadid Architects Morpheus nemrég átadott szállodája Makao városának megvalósult álmai közé tartozik. A Morpheus szálló esetében hiába keresünk hagyományos értelembe vett vázszerkezetet, határoló falazatot, de találunk helyette szabadon áramló teret, „kitinvázat”, optimális elrendezést, és szobrászati formavilágot. A Zaha Hadid Architects Morpheus nemrég átadott szállodája Makao városának megvalósult álmai közé tartozik. A Morpheus szálló esetében hiába keresünk hagyományos értelembe vett vázszerkezetet, határoló falazatot, de találunk helyette szabadon áramló teret, „kitinvázat”, optimális elrendezést, és szobrászati formavilágot. A 40 emeletes épület két magból áll, amelyek a pódiumon keresztül kapcsolódnak egymáshoz, majd elkülönülve s felfelé haladva, a tetőtéri szinten újra összekapcsolódva eggyé olvadnak. A magasba törekvő projekt ablakai a hagyományos kínai jade-faragási technikákra emlékeztetnek. Az üveg és az északi és a déli homlokzatokat összekötő három lyuk az épületen belül egyedi tereket hoz létre. A saroklakosztályok mind a belső átriumra, mind a városra nyíló kilátással rendelkeznek. A szállodában összesen 770 vendégszoba, s lakosztály találhat. A nagyteljesítményű üvegezés kirekeszti a napenergia jó részét, és a speciális kitinváz a jade-faragás-szerinti technológiát követve a megdermedést követően kellő árnyékolást biztosít. Ahelyett, hogy hűvös lenne azonban az egész átriumban, csak egyes zónáknál használnak lokalizált légkondícionálást, mint például a társalgókban és az éttermekben. {igallery id=4799|cid=961|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}