3 tipp, amivel villámgyors és egyszerű lesz a burkolás

Nem szeretne elhúzódó felújítást, céltalan várakozási időket, amivel nemcsak a pénze fogy, hanem a türelme és az energiája is? Mi tudjuk, hogy 1-2 nap is irtó sokat számít, főleg, ha egy nagyobb méretű ingatlanban, családi házban kell a felújítást elvégezni.

3tippamivelvillamgyorsleszaburkolas 720

Ilyenkor jönnek jól azok az extra tippek, amikkel meggyorsítható a burkolás, sőt, egész munkafázisok megspórolhatók. Ezekből mutatunk most hármat.

  • 1. A hatékonyság jelentősen növelhető könnyített bedolgozhatóságú ragasztókkal. Ilyen például a Keraflex Light S1 vagy az Ultralite S2. Ezek krémesebbek, képlékenyebbek, ezért könnyebben és gyorsabban vihetők fel az aljzatra, mint a hagyományos ragasztók.

A Keraflex Light S1 keverék alacsony viszkozitású, ezért könnyebben és gyorsabban felhordható. Ugyanakkor a Keraflex Light S1 lecsúszásmentes állagú, és falfelületekre is felhordható anélkül, hogy megereszkedne vagy akár a nagyméretű burkolólapok megcsúsznának rajta. A Keraflex Light S1-et a burkolólap hátoldalára is felhordva, sima aljzaton biztosítja teljesen mértékben, hogy ne legyenek üregek a burkolólap hátoldalánál a ragasztórétegben, így a törésveszély elkerülhető a nagy forgalomnak kitéve is.

3tippamivelvillamgyorsleszaburkolas 1
Az Ultralite S2 speciálisan nagy lapok nagy felületen történő fektetéséhez lett kifejlesztve, kétoldalas kenés nélkül. Nagy hátoldali fedőképességének köszönhetően különösen alkalmas bármilyen vékony porcelán gres lap fektetésére (kétoldalas kenési technikát alkalmazva), beleértve a homlokzati hőszigetelő rendszerekre történő fektetést.

  • 2. Akár egy munkalépést is meg lehet spórolni például a Keraflex Easy S1-gyel, mert ha a burkoláshoz ezt a ragasztót használják, az üregmentes fektetéshez nem kell a burkolólap hátoldalára is felhúzni a ragasztót, elég csak a padlóra.

A Keraflex Easy S1 különösen alkalmas nagyméretű padlóburkoló lapokhoz és nagyméretű padlófelületeken. Alkalmas homlokzatra történő ragasztásra is. 10 mm-es ragasztóágy vastagságig lehet alkalmazni.

  • 3. Vannak esetek, amikor még ennél is hatékonyabban és gyorsabban kell dolgozni. Ehhez kiváló megoldás az Adesilex P4 ragasztó. Ez már egy klasszikus folyékonyágyas ragasztó, amihez ugyan tükörsima aljzat kell, de futószalag-szerűen lehet a segítségével burkolni. Egy ember húzza a ragasztóágyat, egy pedig teszi bele a lapokat, majd egy kicsit bemozgatja azokat. Segítségével a hatékonyság többszörösére növelhető.

3tippamivelvillamgyorsleszaburkolas 2
Vízzel elkeverve az Adesilex P4 a következő jellemzőkkel bíró habarccsá válik:

  • félfolyós és könnyen bedolgozható állag;
  • a hátoldal 100%-os fedését biztosító állag. Az Adesilex P4-gyel 3-20 mm vastag, egyenletes ragasztóágyazat készíthető, ami kültéri és nehéz forgalomnak kitett burkolatokhoz ideális;
  • az aljzat és a burkolóanyag deformációja okozta feszültség elnyelése;
  • tökéletes tapadás az építőiparban általában használt minden anyaghoz;
  • nagyobb rétegvastagság esetén is gyorsan, jelentős zsugorodás nélkül köt, és nagy szilárdságú

Ha szeretné megtudni, hogy a felújításához milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

maapeilogo 2018

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop