Felkészült megrendelők – minőségi épületek

Az impulzusvásárlók hirtelen ötlettől vezérelve dobnak a kosárba termékeket, minden előzetes utánajárás nélkül, ami igazolhatná, hogy valóban az-e a legmegfelelőbb céljaiknak. Ez vagy jól sül el, vagy nem. A 21. század embere azért túlnyomó részben már mélyreható kutatásokat végez, mielőtt például műszaki cikket vásárol.

felkeszultmegrendelokursa 720

Amikor egy háztulajdonos otthona minőségéről készül döntést hozni, az építőipari szakemberek feladata, hogy legalább az alapanyagok minősége és ára tekintetében előzetes tájékozódásra bátorítsa őket. Még optimálisabb végeredmény érhető el, ha a döntéshozók alapismeretekkel rendelkeznek a legmodernebb építőipari megoldásokkal kapcsolatban is.

A legtöbb kivitelező tájékozott, körültekintő és jól képviseli a háztulajdonosok igényeit akkor is, amikor az anyagválasztásról van szó, ám sajnos előfordul, hogy a nagyobb anyagi haszon reményében félrevezetik a megrendelőt. A szakmában kering néhány történet olyan esetekről, amikor a kivitelező gyenge minőségű anyagot épített be jó minőségűként, magas áron számlázta tovább a megrendelőnek, s csak egy véletlen esemény folytán derült fény a turpisságra. A szakma renoméját rontják az ilyen lelkiismeret nélküli vállalkozók, ráadásul a vacak anyag (0,039 W/mK alatti hővezetési tényező) beépítése miatt hosszabb távon komolyabb energetikai és állagvédelmi problémák is fellépnek az épületnél. Döbbenten szembesülhet a háztulajdonos azzal, hogy vadonatúj tetőjének szokatlanul nagy a hővesztesége, pedig beletöltötte a pénzét egy feneketlen katlanba, és a képzett szakemberek is csak széttárják a karjukat tanácstalanságukban, mert egy elkészült épületnél már nincs gazdaságos megoldás a problémák orvoslására.

felkeszultmegrendelokursa 2
A ferde tetős épületszerkezet összetett struktúra, sokféle anyagból épül meg, ezért a megfelelő szigetelőanyag típusának kiválasztása rendkívül fontos. Követelmény az alacsony hővezetési tényező az épület energia felhasználásának minimalizálása érdekében, követelmény továbbá a nem éghetőség, az öregedésállóság, a saját síkjában való roskadásmentesség is, hisz ha egy idő után az eresz irányába feltorlódik a szarufák között elhelyezett szigetelőanyag, hamarosan penészesedéssel és többlet hőveszteséggel kell számolni, mivel szigeteletlen felületek alakulnak ki. Az egészségre ártalmatlan és környezetbarát anyagnak nagyfokú rugalmassággal kell rendelkeznie, hogy kitöltse a teret, és követni tudja a szarufa természetes mozgásait (száradás, vetemedés, csavarodás). Pontosan erre fejlesztették ki az URSA TERRA, URSA SF és DF termékcsoportokba tartozó ásványgyapot anyagokat, amelyek a magyar piacon vitathatatlanul az élminőséget képviselik.

Az URSA vállalat gyártóként bízik abban, hogy élvezi az építőipari szakemberek hatékony támogatását a háztulajdonosok alapos tájékoztatásával mind a technológiákról, mind a termékekről és a minősítésekről. A közös szakmai erőfeszítések magas, igazán 21. századi minőséget garantálnak, amelyek alapját képezik a hazai fenntarthatósági törekvéseknek.

URSA Salgótarján Zrt.
www.ursa.hu
ursa logo

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop