Vegye könnyedén a szélvihart alumíniumtetővel!

Igazat mondd a népdal, miszerint „Tavaszi szél, vizet áraszt…”, ám ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni az enyhe felmelegedés okozta nagy örömben. A szélre és a csapadékra azonban érdemes mielőbb felkészülni, nehogy tetőnk beázása, esetleg falaink vizesedése rontsa el kezdeti örömünket. A PREFA alumíniumtető nemcsak az esőtől védi otthonát, de könnyű súlya ellenére a legnagyobb vihar sem okozhat benne kárt.

vegyekonynedenaszelvihartaluminium 720

A híradások tele vannak rémisztő képekkel és videókkal a szél és az eső által megrongált házakról, épületekről, tetőkről. Nemcsak külföldön, de sajnos hazánkban is egyre jellemzőbbek a szélsőséges időjárási viszonyok. Ha építkezik vagy felújít, érdemes olyan tetőfedő anyagot választania, amely sok éven át megóvja otthonát és családját, illetve hosszútávon pénztárcáját is.

vegyekonynedenaszelvihartaluminium 1
Könnyű súlya ellenére is extrém!
Egy alumíniumtető súlya a cserépfedésű tetőnek mindössze 1/10 – 1/20 része. Mivel ennyire könnyű, sokan azt gondolják, hogy nem éppen viharálló, egy nagy szél azonnal lefújhatja a fedést a tetőről. Ám a PREFA kiselemes lemezfedések indirekt, rejtett rögzítése és az elemek keresztkötésben történő fektetése miatt a tető extrém széltehernek is képes ellenállni. Ráadásul nagy kockázatú területeken egy második hafterrel növelhető a viharállóság. A PREFA tetőrendszereket kizárólag csak szakképzett profik szerelik össze, ezáltal teljes biztonságban van. Tehát nyugodt szívvel választhatjuk a könnyű alumíniumfedést, amely pénztárcájánkat is kíméli, hiszen a 2,3 – 2,6 kg/m² önsúlyú fedéssel gyorsan halad a munka, ezzel pedig sok pénzt spórolhatunk meg.

vegyekonynedenaszelvihartaluminium 2
Fogadja örömmel, ha bekopog az eső!
Az alumíniumfedéssel szembeni másik tévhit, hogy hangosan kopog rajta az eső, ami zavarja a házban tartózkodók nyugalmát. A PREFA tetők viszont halkabbak, mint az alumíniumfedések híre. A PREFA kis formátumú elemei rendelkeznek egy hangszigetelő sávval, ami csökkenti a zajkibocsátást, a zaj pedig így a kemény fedésű tetőhöz viszonyítva az emberi fül számára alig észrevehető, szinte nem is hallható.
A tető és a ház falai védelmének érdekében a legjobb választás ökológiai szempontból is a PREFA alumíniumtető vízelvezetési rendszere. Az alumínium nem bocsát ki káros nehézfémeket, amik a hagyományos anyagoknál a ereszek és csövek folyamatos kimosása által a lefolyóvízbe kerülnek. Ezenfelül az alumínium 100 százalékban újrahasznosítható.

vegyekonynedenaszelvihartaluminium 3
A tartós tetőt választom! De jövőre is szép lesz?
Természetesen! A természetes „második bevonatnak” köszönhetően a PREFA alumíniumtetője garantáltan rozsdamentes marad, így még az unokáink is hosszú ideig gyönyörködhetnek benne. A PREFA tetők legtöbb esetben olyan festékréteggel vannak bevonva, amely további védelmet nyújt az anyag számára. Ha pedig a megmunkálás során apró sérülések keletkeznének, a natúr alumínium reakcióba lép a levegőben lévő oxigénnel, és egy természetes oxidréteget képez, amely megvédi az anyagot még szélsőséges időjárási körülmények esetén is.

vegyekonynedenaszelvihartaluminium 5
Tekintse meg termékeinket személyesen, kérdezzen kollégáinktól a Construma építőipari kiállításon 2018. április 11-15. között,a PREFA „A” pavilonjában található 312A standján!

További információ: www.prefa.hu

 

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop