Uponor: a higiénikus ivóvíz fontossága

Természetes, hogy védeni szeretnék magunkat a mindennapi élet veszélyeitől: figyelünk a közlekedésre, a környezetünkre, táplálkozásunkra, próbáljuk kerülni a stresszel járó helyzeteket, de talán van egy veszélyforrás, amire itt Európában nem figyelünk még eléggé, mert ez szabad szemmel nem érzékelhető.

uponorahigienikusivovizfontossaga 720

Ez nem más, mint a legionella baktérium, amely az ivóvízhálózatban található meg. E baktérium felelős Európa szerte több ezer ember súlyos tüdő fertőzéséért, amelyet úgy is neveznek, hogy „legionárius”, azaz légiós betegség, amelynek halálozási aránya 10-15 százalék (European Center forDiseaseprevention and Control). Itt az ideje tehát, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk az ivóvizeink tisztaságára itt Európában is.

uponorahigienikusivovizfontossaga 1

Az Uponor, mint a világ egyik vezető ivóvíz-ellátási rendszerek szolgáltatója, elkötelezett a higiénia megteremtése iránt. Minden tudásával, szolgáltatás háttértámogatásával és termékeivel az Uponor segíteni kívánja, hogy a higiénikus ivóvízellátás megvalósulhasson azon közös célért, hogy védjük az emberek életét.

Hasznos tanácsaink

1. Legyünk figyelmesek! Az ivóvíz higiénia tekintetében a legfontosabb a megelőzés. Azért, hogy kizárjuk még a legionella fertőzés esélyét is, három alapvető szabályt kell figyelembe venni:

  • a víznek folyamatosan áramlásban kell lennie (ne legyen „pangó” víz);
  • legyen meg folyamatosan a megfelelő vízhőmérséklet;
  • ne tároljuk a meleg vizet.

2. Elővigyázatosság. A megoldás a legionella megelőzésére logikus és könnyű az Uponor higiénia koncepcióját követve. Az Uponor könnyen beszerelhető rendszereket és higiénikus termékeket kínál minden épülettípushoz:

  • az Uponor körvezetékes vízellátás és az automatikus öblítő egységek segítenek a víz folyamatos mozgásban tartásában, megakadályozva az álló/pangó víz kialakulását;
  • az Az Uponor rendszerei és a tudatos tervezés segít a víz hőmérsékletének 25°C alatt tartásában és így elkerülhető a víz felmelegedése a vízellátási rendszerben;
  • nincs szükség melegvíztároló rendszerre, mert az Uponor hőközponti egységei révén az ivóvíz szükség szerint melegíthető.

uponorahigienikusivovizfontossaga 2
Az Uponor körvezetékes vízellátás kifejezetten ajánlott arra, hogy meggátolja az ivóvíz fertőződését már a kivitelezés kezdetétől. Többet nyújt ez a módszer, mint csupán egy kompaktabb és egyenletesebb ivóvízellátó rendszert alacsonyabb nyomásvesztéssel és optimális kényelemmel. Egy olyan mechanizmust is magában foglal, amely lehetővé teszi a folyamatos vízáramlást a körvezetékes egységben bármikor, leereszti a vizet a rendszerből a használaton kívüli periódusban, így pangó víz nem keletkezik a rendszerben. Az Uponor megbízható rendszerei ideálisak ehhez a módszerhez, és biztosítják a vízhigiénia és hatékonyság magas szintjét.

Tekintse meg az Uponor előszerelt lakás-hőközpont letölthető prospektusát ITT vagy tudjon meg többet az Uponor ötrétegű, varrat nélküli csővezetékéről.

Építsen az Uponorra, Építsen 100 év tapasztalatára!

uponorahigienikusivovizfontossaga 3

További információért látogasson el az Uponor honlapjára www.uponor.huhttps://www.uponor.hu/innovacio


uponor logo

Uponor Épületgépészeti Kft.
1043 Budapest, Lorántffy Zsuzsanna utca 15/B
T. +36 1 203 3611
E-mail: info.hungary@uponor.com
www.uponor.hu

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop