Trükkök a fuga egyszerű felújítására

Sok háziasszony bosszúsága, hogy az elkoszolódott cementes fuga felületét hagyományos tisztítással nem tudja széppé varázsolni, de hasonlóan problémás lehet a terasz fugafelülete a hirtelen jött napsütés vagy idejekorán kapott eső miatt.

trukkokafugaegyszerufelujitasahoz 720

A jó hír, hogy ha a fuga foltos vagy már elkoszolódott, nagy valószínűséggel még menthető, és nem kell egyből a fuga kikaparására és újrafugázására gondolni. Ennél van két sokkal egyszerűbb, gazdaságosabb és biztonságosabb megoldás is. Eláruljuk, mi ez a két zseniális módszer.

A felület átfestése
Először mindenképpen alaposan le kell tisztítani a felújítandó burkolt felületet, amelyhez hagyományos mosószódát ajánlunk. Egyrészt jól tisztít, másrészt biztosan nem tartalmaz egyéb olyan anyagokat, amelyek bevonatként a felületen maradnának. Amikor a felület már az alapos leöblítés megszáradt, kezdődhet a felújítás. Az egyik leginkább bevált megoldás a fugázott felület átfestése FUGA FRESCA termékkel. Ez a termék nagy színválasztékban, az ULTRACOLOR PLUS fugázó színeiben érhető el. Felvitele nagyon egyszerű: az előzőleg felrázott festéket kell a fuga felületére felvinni, majd néhány perc várakozás után, amikor a fuga felületén már kezd bemattulni a festék felülete, egyszerűen nedves szivaccsal letöröljük a felesleget a burkolólapról. Figyelem! Használatát csak beltérben, és nem folyamatosan vízbe merülő felületeken ajánljuk!

trukkokafugaegyszerufelujitasahoz 1
A második megoldás univerzálisan bárhol használható, mivel a megoldás lényege nem egy festékréteg felvitele, hanem a fuga nagyon vékony felső rétegének eltávolítása. Mivel ez a megoldás nem jár plusz anyag felvitelével, így nem jár semmilyen korlátozással sem a felhasználási terület tekintetében, másrészt viszont csak akkor jó megoldás, ha fuga a felületétől eltekintve még nem szennyezett, nem foltos. Ehhez a művelethez a KERANET termékünket ajánljuk. Elsősorban a készre kevert 15 százalékos oldat formájában elérhető KERANET folyadék jelent praktikus megoldást. A termék elérhető száraz KERANET só formában is, amelyet tetszőleges koncentrációra keverhetünk, de először érdemes a készre kevert folyadékkal próbálkozni, és csak akkor használni a sót, ha gyengének bizonyul a folyadék.

A tiszta felületre kell felszórni a folyadékot, és hagyni körülbelül öt percet állni. Ezt követően tisztítófilccel vagy kefével kell a felületet átdörzsölni, majd a folyadékot letörölni, eltávolítani.

Fontos! Ne felejtsük el utána alaposan tiszta vízzel is átöblíteni a felületet. Mivel a KERANET savas, így nem szabad használni savasságra érzékeny anyagokon, például márványon.

Ha több információra lenne szüksége, akkor látogassa meg a www.fugazoanyag.hu oldalt, vagy kérjen szaktanácsot.
trukkokafugaegyszerufelujitasahoz 2
Konkrét árajánlatra van szüksége a felújításhoz? Ebben is tudunk segíteni! Ha nincs ideje boltról-boltra járva begyűjteni a legjobb ajánlatokat a szükséges termékekre, látogassa meg ezt az oldalt: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

Kereskedőpartnereinktől online kérhet ajánlatot, amelyre rövid időn belül választ kap!

 

Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop