Magasan a legjobb! HALLTEX szigetelés a tetőterekbe is!

Magasan a legjobb! HALLTEX szigetelés a tetőterekbe is!

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Hőszigetelési szempontból az épületek egyik legproblémásabb területe a tetőtér. A nem megfelelően kivitelezett, elavult vagy hiányzó hőszigetelés jelentősen rontja a lakók komfortérzetét, sőt, az energiaköltségekre is negatív hatást gyakorolhat.

magasanalegjobbhalltex1005 720


Nyáron hőség a tetőtéri szobában, télen hiába megy fűtés, hidegek a falak a lakásban, sőt, még a penész is megjelent a sarkokban… van ebből kiút?!

Ezeken a problémákon segítenek a HALLTEX® beltéri fali és mennyezeti paneljei, amelyek rétegrendjének gondos kialakításával jelentősen javítható a tetőtéri helyiségek lakókomfortja.

magasanalegjobbhalltex1005 1
De mi is okozza a problémát?
A hőszigetelési és páratechnikai hibák már az épületek tervezésekor felmerülhetnek, de a nem kellőképpen szakszerű kivitelezés is problémákat okozhat a későbbiekben. A szigetelés hiányosságai a téli időszakban energiapazarláshoz vezetnek, míg nyáron a hőség okozhat gondot a tetőtéri otthonokban. Sajnos e külső szigetelési konstrukciós hibák kijavítása jelentős költséggel és kellemetlenséggel jár. Emellett léteznek olyan típusú épületek, ahol nem is kivitelezhető a külső szigetelés – például műemlék épületeknél.

Ilyen esetekben nyújtanak megoldást a HALLTEX® panelek, amelyekkel az utólagos, beltéri hőszigetelés során egy jól megtervezett belső rétegrend kialakításával a lakók végleg megszabadulhatnak a problémáktól. Így nyáron kevesebb energiafelhasználással, jobb hatásfokkal működhet a klíma, míg télen akár 2-3 fokkal lejjebb tekerve is jobb lesz a lakók hőérzete. Ezzel éves szinten akár 15-20 százalék energiaköltség-megtakarítás is elérhető. Előnye, hogy a panelekkel történő munka nem jár bontással, porral, és rövid időn belül, akár házilag is kivitelezhető.

A kiegyensúlyozott hőmérséklet és a penészmentes falak biztosítása mellett a panelek kiváló hangszigetelési paraméterekkel is bírnak, így a tetőterekben gyakran jelentkező áthallások is tompíthatóak, orvosolhatóak.

magasanalegjobbhalltex1005 2
Hogyan működik a HALLTEX® rendszer?
A tető legnagyobb magassággal rendelkező részébe végtelenül áramlik fel fűtéskor a meleg levegő. Amennyiben a tetőtéri oldalfalakat végig HALLTEX® mennyezeti panelekkel vagy basic fali panelekkel burkoljuk – mivel a márka termékkínálatából e két típusnak az anyagszerkezete a tapéta alatt tartalmaz egy vékony alumíniumrétege, amely hőtükörként is funkcionál – visszaveri a felületére érkező meleg levegőt, ezáltal az visszaáramlik az élettér magasságába, javítva a helyiség hőháztartását.

magasanalegjobbhalltex1005 3
A HALLTEX® belső szigetelés felülete gyorsan felveszi a szoba hőmérsékletét, és meg is tartja, a panelek tartósan megemelik a külső oldalon hideg falak belső oldalának hőmérsékletét, a szigetelt felület hőmérséklete pedig megegyezik a légtér hőmérsékletével, így nem csapódik le a pára a falon.

Az alkalmazásra akkor is van lehetőség, ha a lakásban penész telepedett meg, amelynek szakszerű kezelése után a HALLTEX® szigetelőpanel közvetlenül felhelyezhető a korábban problémás falfelületre, így a hőhíd megszűnik.

HALLTEX® - Jó választás!
Ma már elengedhetetlen az energiatudatos gondolkodás, amely követelménynek a finn gyártmányú, nagy hagyományokkal rendelkező hő- és hangszigetelő HALLTEX® panelek tökéletesen megfelelnek. Nemcsak a tetőtérben, de az otthonok, életterek teljes belső fali, mennyezeti és padlófelületein alkalmazhatóak.

S hogy mi a ráadás? Mindez egyszerűen, dekoratív és kreatív módon kivitelezhető, így a hang-, és hőszigetelés és az ízléses, dekoratív otthon egyszerre megvalósítható!

halltexlogo 2017
Információ: Domján Alexandra
Tel.: +36 20 222 1717
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://www.halltex.hu

 

Cikkek
& ÉrdekessÉgek

A világ leghosszabb üveg függőhídja

Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. A látványhídról csodálatos panoráma tárul a hegyekkel, vízesésekkel, ősi városokkal és templomokkal tarkított Hunkjaku vidékre. Egy izraeli építész, Haim Dotan kapta a megbízatást, amelyhez 1077 darab, egyenként 4 centiméter vastag üvegtáblából állították össze a 99 kilenc darab, több réteg edzett üvegből álló lapot, majd kemény törés- és terheléspróbának vetették alá. A teszt résztvevői kalapáccsal verték az üveget, természetesen a megfelelő biztonsági intézkedések mellett, majd egy utasokkal teli kéttonnás terepjáró is átment a hídon. És persze végeztek jó néhány más vizsgálatot is az átadás előtt. A rekordhosszúságú híd egyébként három és félszer több terhet bír el, mint amennyit a kínai szabványok megkövetelnek: akár háromezren is tartózkodhatnának rajta, de egyszerre legfeljebb 600 embert engednek csak fel rá. Az építmény tehát elvileg biztonságos, tériszonyosoknak azonban nem biztos, hogy kellemes élményt jelent átsétálni rajta. Aki esetleg útközben ijed meg a magasságtól, átléphet a híd valamelyik szélére, és fémen sétálhat üveg helyett. Az építtető helyi turisztikai vállalat szerint eleve úgy tervezték, hogy a közepe felé haladva kissé kilengjen a látogató alatt, fűszerezve a különleges látványt. {igallery id=4799|cid=924|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Idősfa-átültető géppel sikeresebb

Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Az idősfa-átültetés több évszázadra visszatekintő fásítási módszer, amelyet régen fáradságos kézimunkával, nagy hibaszázalékkal végeztek. Mára viszont gépesítették a feladatot, a fák megmaradási aránya pedig elérte a 90 százalékot. A FŐKERT Nonprofit Zrt. gépparkja most egy nagyteljesítményű idősfa-átültető géppel bővült. Annak érdekében, hogy minél több városi fa megmenthető legyen, a FŐKERT Nonprofit Zrt. egy professzionális idősfa-átültető gép beszerzését valósította meg. A FŐKERT Nonprofit Zrt. beruházását, amelyet európai uniós közbeszerzési eljárás keretén belül folytatott le, a Fővárosi Önkormányzat fejlesztési megállapodás keretén belül finanszírozta. A most beszerzett és átadott faátültető géppel a FŐKERT Nonprofit Zrt. magas szakmai színvonalú technológiát tudhat magáénak, amelynek alkalmazásával költséghatékonyan fogja tudni végrehajtani az idősfa átültetést. A több mint 7 tonnás professzionális fakiszedő adapter, egy négytengelyes speciális, terepmunkára is alkalmas teherautóra került felszerelésre, melynek segítségével akár a 8 tonna tömegű kiemelt fák is könnyen mozgathatóak parkokon belül sokszor igen kis helyeken, kedvezőtlen terepviszonyok közepette, valamint a városi forgalomban is. Az ültetőkanál, így a földlabda legnagyobb mérete pedig több mint három köbméter. FŐKERT Nonprofit Zrt. Fotó: Szabó Zoltán FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megújul a Múzeumkert

Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. A 2016 májusában kiírt pályázatra 12 pályamunka érkezett. Az ötletpályázat díjazására fordítható 6 millió forintos összegből hat elképzelést díjazott a bírálóbizottság. A Magyar Nemzeti Múzeum által a Múzeumkert rehabilitációjára kiírt ötletpályázaton az első díjat a TÉR-TEAM Kft. nyerte (Szabó Gábor, Szende András, Juhász Kristóf Attila, Győre Viola, Orbán Nóra) a pályamű alaposan kidolgozott vizsgálati és elemző részének értékei és a terv harmonikus, vizuálisan és funkcionálisan átgondolt, a kiírásnak leginkább megfelelő elképzeléseknek köszönhetően. A komplex rekonstrukció célja a kert történeti hitelességű helyreállítása és korszerű, többfunkciós belvárosi közhasználatú zöldfelület kialakítása. A munkálatok során megújulnak a közművek, a sétányok és a műemléki főépülethez illeszkedő gyalogos burkolatok létesülnek. A meglévő faállomány lehető legteljesebb megtartása és növényápolása mellett – növény-egészségügyi szakvélemény alapján – 38 db életveszélyes, elöregedett fa kivágására és 25 darab nagyméretű fa ültetésére kerül sor. A meglévő, érdemi használaton kívüli út- és térburkolatok részbeni elbontásával, átalakításával 8200 négyzetméter teljesen megújított növényfelület jön létre. Az ültetendő fák között több növényritkaság is szerepel, ezek erősítik a kert történeti hangulatát (vörös juhar, ginkgo, magnólia). A teljes közműhálózatot érintő felújítási munkák nagyságrendjét érzékelteti, hogy csaknem 3 km hosszú új víz-és csatornacső épül, megújul a teljes elektromos hálózat, WiFi-hálózat és kerti öntözőhálózat is készül. A projekthez kapcsolódóan restaurálják a kert szobrait és az Arany János szobor teljes megújítására is sor kerül a talapzattal együtt. Az Arany János szobor-csoport a március 15-i állami ünnepségre elkészül. A munkálatok során a Magyar Nemzeti Múzeum kiállításai folyamatosan látogathatók, a teljes kertrekonstrukció a nyár végéig fejeződik be.