HALLTEX - három az egyben megoldás

HALLTEX - három az egyben megoldás

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Szeretne otthonában csendet varázsolni, kizárva a környező és szomszédos zavaró zajokat? Telente hiába a sok fűtés, még sincs megfelelő komfortérzet? Itt az ideje a lakás felújításának, új dizájnt teremtve? A HALLTEX® mindössze 12 mm vastagságú fali- és mennyezeti paneljei kiváló hang- és hőszigetelési paraméterekkel rendelkeznek, így mindez egy lépésben megoldható!

halltexharomazegyben 720


Hangszigetelés és akusztika
A HALLTEX® kiváló megoldás a léghangok kiiktatására (hangos beszéd, utcai zajok, kutyaugatás, gyereksírás, szórakoztató elektronikai berendezések túlzott használata). A panelek hangcsillapítási értéke léghangok esetén átlagosan 22 dB a 200-2000 Hz közötti tartományban mozog. A hangcsillapítás mértéke tovább fokozható a HALLTEX® natúr tapéta nélküli alátétpanelek használatával, így nagyságrendileg 60-80 százalékos hangtompítás elérhető el.
A járás során keletkező lépés- és kopogó hangok tompítására 8-25 mm vastagságú szigetelő- alátétpaneleket alkalmazunk. Így nemcsak az alulról felszűrődő hangokat/zajokat tudjuk csökkenteni, hanem az általunk okozott hangok/zajok lejutását is megakadályozzuk.
A HALLTEX® panelek jelentősen csillapítják a hang terjedését, ezáltal nagymértékben javítva az adott helyiség akusztikáját is.

halltexharomazegyben 1
Hőszigetelés
Gyakori probléma, hogy a kültéri hőszigetelés ellenére a belső falfelület továbbra is hideget sugároz. Ha a kültéri szigetelés nem megoldható (pl. műemlék épület, társasház), a HALLTEX® fali, mennyezeti, dekorpaneljeivel az említett probléma ellensúlyozható! Anyagszerkezete szigetel a tapéta hátoldalát ellátó vékony alumínium rétegnek köszönhetően, amely hőtükörként funkcionál. A panelek átveszik a szoba hőmérsékletét és megtartják azt, függetlenül attól, hogy télen a fűtés melegét vagy nyáron a klíma hűvösségét kell-e bent tartani.

halltexharomazegyben 2
A HALLTEX® mennyezeti panelekkel történő tetőtéri felületek burkolásával kiküszöbölhető a nagy belmagasságú, egybenyitott szintek tetőterének hőszigetelése is, amelynek köszönhetően a fűtési/hűtési költség csökkenthető.

halltexharomazegyben 3
Dekor
Indusztrial? Skandináv? Vintage… vagy valami más? Melyik stílusirányzatot kedveljük leginkább? Alakítsuk kis saját stílusunkat HALLTEX® dekorburkolatokkal, hogy környezetünk tükrözze a személyiségünket! Ha egyedi megoldásra vágyunk, a tartós, tisztítható, gyárilag laminált papír-, vinil-, textil- és geotextiltapéta bevonatú panelekkel a kívánt szín- és formavilág könnyedén, praktikusan, egy lépésben kivitelezhető, egyszerre ötvözve a praktikumot az esztétikummal. Az említett tulajdonságok mellett kiemelkedő a finn gyártó környezettudatosságra való törekvése is: a HALLTEX® panelek a fenntarthatóság jegyében egészséges, zöldbarát megoldást nyújtanak, kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaznak, mint a fenyőfaőrlemény lisztjét, a fa saját gyantatartalmát.
Legyen szó hőhidak kiküszöböléséről, zavaró hangok tompításáról, vagy az otthonok egyedi és kreatív dizájnjának kialakításáról, a HALLTEX® fali és mennyezeti paneljei gyors, hatékony, és dekoratív megoldást kínálnak!

HALLTEX® - 70 év hagyomány Finnországban, 10 év tapasztalat a magyar piacon!
halltexlogo 2017
Információ: Domján Alexandra
Tel.: +36 20 222 1717
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.halltex.hu


Cikkek
& ÉrdekessÉgek

A világ leghosszabb üveg függőhídja

Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. A látványhídról csodálatos panoráma tárul a hegyekkel, vízesésekkel, ősi városokkal és templomokkal tarkított Hunkjaku vidékre. Egy izraeli építész, Haim Dotan kapta a megbízatást, amelyhez 1077 darab, egyenként 4 centiméter vastag üvegtáblából állították össze a 99 kilenc darab, több réteg edzett üvegből álló lapot, majd kemény törés- és terheléspróbának vetették alá. A teszt résztvevői kalapáccsal verték az üveget, természetesen a megfelelő biztonsági intézkedések mellett, majd egy utasokkal teli kéttonnás terepjáró is átment a hídon. És persze végeztek jó néhány más vizsgálatot is az átadás előtt. A rekordhosszúságú híd egyébként három és félszer több terhet bír el, mint amennyit a kínai szabványok megkövetelnek: akár háromezren is tartózkodhatnának rajta, de egyszerre legfeljebb 600 embert engednek csak fel rá. Az építmény tehát elvileg biztonságos, tériszonyosoknak azonban nem biztos, hogy kellemes élményt jelent átsétálni rajta. Aki esetleg útközben ijed meg a magasságtól, átléphet a híd valamelyik szélére, és fémen sétálhat üveg helyett. Az építtető helyi turisztikai vállalat szerint eleve úgy tervezték, hogy a közepe felé haladva kissé kilengjen a látogató alatt, fűszerezve a különleges látványt. {igallery id=4799|cid=924|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Idősfa-átültető géppel sikeresebb

Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Az idősfa-átültetés több évszázadra visszatekintő fásítási módszer, amelyet régen fáradságos kézimunkával, nagy hibaszázalékkal végeztek. Mára viszont gépesítették a feladatot, a fák megmaradási aránya pedig elérte a 90 százalékot. A FŐKERT Nonprofit Zrt. gépparkja most egy nagyteljesítményű idősfa-átültető géppel bővült. Annak érdekében, hogy minél több városi fa megmenthető legyen, a FŐKERT Nonprofit Zrt. egy professzionális idősfa-átültető gép beszerzését valósította meg. A FŐKERT Nonprofit Zrt. beruházását, amelyet európai uniós közbeszerzési eljárás keretén belül folytatott le, a Fővárosi Önkormányzat fejlesztési megállapodás keretén belül finanszírozta. A most beszerzett és átadott faátültető géppel a FŐKERT Nonprofit Zrt. magas szakmai színvonalú technológiát tudhat magáénak, amelynek alkalmazásával költséghatékonyan fogja tudni végrehajtani az idősfa átültetést. A több mint 7 tonnás professzionális fakiszedő adapter, egy négytengelyes speciális, terepmunkára is alkalmas teherautóra került felszerelésre, melynek segítségével akár a 8 tonna tömegű kiemelt fák is könnyen mozgathatóak parkokon belül sokszor igen kis helyeken, kedvezőtlen terepviszonyok közepette, valamint a városi forgalomban is. Az ültetőkanál, így a földlabda legnagyobb mérete pedig több mint három köbméter. FŐKERT Nonprofit Zrt. Fotó: Szabó Zoltán FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megújul a Múzeumkert

Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. A 2016 májusában kiírt pályázatra 12 pályamunka érkezett. Az ötletpályázat díjazására fordítható 6 millió forintos összegből hat elképzelést díjazott a bírálóbizottság. A Magyar Nemzeti Múzeum által a Múzeumkert rehabilitációjára kiírt ötletpályázaton az első díjat a TÉR-TEAM Kft. nyerte (Szabó Gábor, Szende András, Juhász Kristóf Attila, Győre Viola, Orbán Nóra) a pályamű alaposan kidolgozott vizsgálati és elemző részének értékei és a terv harmonikus, vizuálisan és funkcionálisan átgondolt, a kiírásnak leginkább megfelelő elképzeléseknek köszönhetően. A komplex rekonstrukció célja a kert történeti hitelességű helyreállítása és korszerű, többfunkciós belvárosi közhasználatú zöldfelület kialakítása. A munkálatok során megújulnak a közművek, a sétányok és a műemléki főépülethez illeszkedő gyalogos burkolatok létesülnek. A meglévő faállomány lehető legteljesebb megtartása és növényápolása mellett – növény-egészségügyi szakvélemény alapján – 38 db életveszélyes, elöregedett fa kivágására és 25 darab nagyméretű fa ültetésére kerül sor. A meglévő, érdemi használaton kívüli út- és térburkolatok részbeni elbontásával, átalakításával 8200 négyzetméter teljesen megújított növényfelület jön létre. Az ültetendő fák között több növényritkaság is szerepel, ezek erősítik a kert történeti hangulatát (vörös juhar, ginkgo, magnólia). A teljes közműhálózatot érintő felújítási munkák nagyságrendjét érzékelteti, hogy csaknem 3 km hosszú új víz-és csatornacső épül, megújul a teljes elektromos hálózat, WiFi-hálózat és kerti öntözőhálózat is készül. A projekthez kapcsolódóan restaurálják a kert szobrait és az Arany János szobor teljes megújítására is sor kerül a talapzattal együtt. Az Arany János szobor-csoport a március 15-i állami ünnepségre elkészül. A munkálatok során a Magyar Nemzeti Múzeum kiállításai folyamatosan látogathatók, a teljes kertrekonstrukció a nyár végéig fejeződik be.