Rumos, gesztenyés torta

rumosgesztenyestorta 720 Hozzávalók egy nagy kerek tortaformához:
– 400 g liszt
– 1 cs sütőpor
– 220 g vaj
– 200 g barna cukor
– 100g fehér cukor
– 3 egész tojás
– 1 kis dobozos joghurt
– 1 dl tejszín
– 1,5 dl barna rum

A krémhez:
– 75 dkg gesztenyemassza
– 1 kg mascarpone
– 1 dl barna rum

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához a száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, egy másik tálban elkeverjük a tejet, a joghurtot és a rumot. Egy harmadik tálban a vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is, és krémesre keverjük. Ekkor folyamatos keverés mellett felváltva hozzáadjuk a folyékony és a száraz alkotóelemeket. A masszát kivajazott kerek tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben egy óra alatt készre sütjük.

A krémhez az alkotóelemeket jól összekeverjük, úgy, hogy a gesztenyemasszából 10 dkg-ot elteszünk a dekoráláshoz. Fontos, hogy a gesztenyemassza teljesen összekeveredjen a mascarpone-val, ne legyen darabos. Ha túl kemény lenne, akkor ne darabolva, hanem rerszelve tegyük hozzá. Miután a piskóta kihűlt, három részre vágjuk, megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük, és kívülről is befedjük a krémmel. A maradék gesztenyemasszát ráreszeljük a torta tetejére.

Extra
A tortaszeleteket karamellkrémmel is meglocsolhatjuk, amelyhez egy liter tejet egy bögre barna cukorral 2 órán keresztül főzünk, gyakori kevergetés mellett.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop