Ázsiai soba tésztasaláta

azsiaisobatesztasalata 720 Hozzávalók 4 személy részére:
– 3 sárgarépa
– 1 kígyóuborka
– 200 g soba tészta
– 3-4 szál újhagyma
– 3-4 evőkanál szezámolaj
– 1 citrom leve
– 2 evőkanál halszósz
– 1 teáskanál méz
– 2 evőkanál víz
– 2 gerezd fokhagyma

Kb. 3 liter sós vízben 5–8 perc alatt puhára főzzük a soba tésztát, szűrjük, leöblítjük hideg vízzel, és rálocsoljuk a szezámolajat, hagyjuk kihűlni. Közben a papírtörlővel megszárított répát és uborkát julienne-re szeleteljük, és felkarikázzuk az újhagymát. A citrom levét a halszósszal, a mézzel és a vízzel összekeverjük, és fokhagymát reszelünk bele. Legvégül egy nagy tálban összekeverjük a tésztát, a répát, az uborkát, a hagymát és a halszószsos öntetet.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop