A porszívó

Az élvonalbeli gyártók nagy hangsúlyt fektetnek a porszívómotorok fejlesztésére, aminek köszönhetően mára a készülékek barátságos fogyasztás mellett nagy szívóerőt képesek kifejteni. A modern technológia ennél tovább is mutat: itt a beáramló levegő erejével dolgozó turbókefe, a robotporszívó, a különlegesen hatékony szűrőrendszerek…

 

 

HEPA szűrővel jobb

A HEPA szűrő megszűri a porszívóból kiáramló levegőt, begyűjti a finom port és az atkákat, amelyek megnehezítik az allergiások életét. A legfejlettebb szűrők akár 0,3 mikronnál – azaz a milliméter ezred részénél – kisebb porszemcséket és atkákat is megszűrik, ezzel biztosítva a könnyebb, kényelmesebb életet.

intelligens porszívózás

Ma már úgy tarthatjuk tisztán otthonunkat, hogy otthon sem vagyunk. Hogyan? Robot takarítógéppel! Egyes Samsung modelleknek olyan egyedülálló képalkotó rendszerük van, amely felméri a lakást, és a leghatékonyabban, optimálisan tervezi meg a tisztítást. Robotunkat nem kell felügyelni, magától tér vissza a töltőállomásra, majd feltöltés után ott folytatja a munkát, ahol abbahagyta. Programozhatjuk is a gépet, hogy mikor és meddig végezze el helyettünk a padlóés szőnyegtisztítást. Hamarosan okostelefonnal is irányíthatjuk, programozhatjuk a robotporszívót.

nagy szívóerővel, hatékonyan

A porszívózást a legtöbben a „jól szív” vagy „nem szív jól” jelzőkkel illetik, és valóban, a laikus felhasználó előtt így vizsgázik egy készülék. De milyen technológia rejlik a jó szívóerő mögött? Az előszűrővel rendelkező porzsákos porszívókban a levegő folyamatosan cirkulál, így megtartja a megfelelő szívóerőt. Ráadásul így a nagyobb szennyeződések az előszűrőben maradnak, és csak a finom por jut a porzsákba, amely így lassabban telítődik, tehát ritkábban szorul cserére. Ha véletlenül felporszívóztunk egy kisebb tárgyat, a gyerek legóját, akkor ezeket az előszűrőben megtaláljuk. A tisztításhoz csak le kell csavarni és kiüríteni. A Samsung porzsák nélküli készülékekben az ikerkamra-rendszer segít megtartani a szívóteljesítményt, a telítődés ellenére is. A levegő folyamatosan cirkulál a belső kamrában, és az összes szennyeződést a külső kamrába továbbítja. A portartályt három mozdulattal kiüríthetjük, és nem kell porzsákot vásárolnunk.

Ha a burkolathoz megfelelő kiegészítőt, porszívófejeket használjuk, hatékonyabb a tisztítás és könnyebb a munka. A turbókefe fejében egy henger található, amelyen spirális alakban kefecsoportok „ülnek”. A beáramló levegő forgatja a hengert, ami a szőnyeg, a kárpit mélyéről is a felszínre hozza a szennyeződéseket.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop