Mosogatógép

Mennyit mosogat naponta? 30 percet? Talán többet is. Napi 30 perccel számolva ez évente 10 950 hosszú, koszos edények és mosószeres víz társaságában eltöltött percet, 7 szabadnapot jelent. Esetleg tudna mást is kezdeni ezzel a több mint 7 szabadnappal? Használjon mosogatógépet!

 

 

beépíthető/szabadon álló

Döntsük el, hogy milyen kapacitású (9 vagy 12 teríték) gépre van szükségünk, aztán következik a beépítés kérdése. Új konyhabútorba bátran tervezzük be a beépíthető mosogatógépet; ajtaját bútorlappal takarva észrevétlen marad. Szabadon álló típust akkor érdemes választani, ha a kész konyhába akarjuk beállítani, így is lehet fehér vagy ezüstszínű a modell. A gép hatékonyságát nem befolyásolja, hogy beépített vagy szabadon álló.

mosogatótér

Mit várunk el az ideális mosogatótértől? Minden férjen bele, és tisztán, csillogón bukkanjon elő a mosogatás végén. Bár a 12-terítékes gépek belső tere mind egyformának tűnhet, a pár centiméteres eltérések jelenthetik azt a pluszt, amitől a pizzástányér, a nagy tepsi bizonyos modellekbe belefér, másokba nem. Minél több a lehajtható tartó, polc, állítható magasságú kosár, annál könnyebb a belső tér igényeinkhez igazítása.

vízkar, szórókar

A mosogatást a körbe-körbe forgó szórókarokból nagy nyomással spriccelő meleg víz végzi el. Az alapos mosogatáshoz a vízsugaraknak a belső tér minden szegletébe el kell jutniuk. A leghatékonyabb gépek három vízkarral dolgoznak, ebből az alsó egy külön forgó, szatelit fejjel is felszerelt, ami megsokszorozza a tisztítás hatékonyságát, és az alsó szűrőket is tisztítja.

programok

A serpenyőtől a kristálypoharakig minden szennyeződésre és edényre, üvegárura megtaláljuk a megfelelő mosogatóprogramot. A gép az egyes mosogatási fázisok hosszát és hőmérsékletét programonként változtatja – makacs, zsíros szennyeződésnél 70°C-os forró vízzel mos, az üvegpoharakat pedig 45°C-os vízzel öblögeti. A legkényelmesebb az Automata program, ami megméri a töltet nagyságát és szennyezettségét, majd beállítja az optimális paramétereket a mosogatáshoz.

vegyszerek

A mosogatógépek háromféle vegyszert igényelnek: a hazánkban jellemzően kemény víz lágyítására szolgáló sót, gépi mosogatószert és speciális öblítőt. A nagy kristályos, lassan oldódó só nélkül a gépet nem szabad használni. Mosogatószerből különféle por és folyékony fajták ismertek, míg a cseppmentes száradáshoz elengedhetetlen az öblítőszer. Népszerűek a sok-az-egyben tabletták is, amelyek alapja a fenti három szer.

Extra takarékosság

Lehet-e az energiatakarékos mosogatógép még takarékosabb? Igen! Az öko program és az alacsony energiafogyasztás sok modellnél alapfelszereltség, de a legzöldebb modellek különleges opciót kínálnak arra, hogy szinte bármely program után csökkentsük a szárítás hőmérsékletét, így a gép 20-40 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt. Az AutoOff funkcióval nullára csökken a stand-by energiafogyasztás.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop