Gép-tudós

A gyártók szinte naponta lepik meg a háziasszonyokat újabb és újabb technikai újdonságokkal, amelyek a konyhai munkát segítik, és a kényelmet szolgálják. az alábbiakban összegyűjtöttünk egy csokorra valót azokból a fogalmakból, amelyek a megszokottól eltérő funkciókat részletezik.

 

 

HűTőK, FAGYASZTÓK

 

0°C-os zóna – A 0°C-os zónában az élelmiszereket, borokat „pincehőmérsékleten” tárolhatjuk, úgymint húsok, halak, tenger gyümölcsei, felvágottak és egyéb romlékony élelmiszerek. Páratartalma néhány gépnél beállítható.
Aktív figyelmeztető rendszer – Vörös kontroll-lámpa jelzi a fagyasztó hőmérséklet-elérését és a szuperfagyasztás bekapcsolt állapotát, hangszignál a fagyasztótér túlmelegedését.
Chiller-frissentartó rekesz – Hűtők normál terében található rekesz, amelyben 3°C körüli hőmérséklet uralkodik, ideális tárolási feltételeket biztosítva a kényes élelmiszereknek (halak, húsok). Segít megőrizni az élelmiszerek színét, íz- és vitamintartalmát.
No-Frost rendszer – A fagyasztókban a belső tér levegője nem jegesedik le, és a tárolt élelmiszerek sem lesznek deresek. Leolvasztásra csak tisztításkor van szükség. A rendszer magasabb energiafelhasználással jár.

MOSOGATÓGÉPEK
Aqua-Stop – A legtöbb mosogatógép rendelkezik ezzel a vízbiztonsági rendszerrel, védelmet nyújtva a vízkárok ellen. Közvetlenül a vízcsatlakozáshoz szerelik, így a cső sérülése esetén automatikusan elzárja a befolyó vizet. Áramtól függetlenül működik.
ECO program – Alacsonyabb hőmérsékletű mosogatóprogram (mosogatógépeknél), előmosogatás nélkül. A normál programhoz képest víz- és energiamegtakarékos.
Időrövidítés funkció – A mosogatógépek néhány mosogatási programja kb. 20 százalékkal gyorsabban fut le, a normál üzemmódot megközelítő teljesítménnyel.
Fuzzy-control – A fuzzy-kontroll felismeri, hogy szükséges-e a vízlágyító regenerálása.
Regeneráló elektronika – A mosogatógépek vízlágyító egységének regenerálása automatikusan, csak szükség szerint – és nem minden mosogatási programnál – aktiválódik.

FÕZÕLAPOK, SÜTÕK
Booster funkció – Indukciós főzőlapoknál a kiválasztott főzőzóna teljesítményét néhány percre akár 50 százalékkal is növelheti, így gyorsítva a forralást.
Gyorsfőző zóna -A normál főzőzónához képest 500-800 wattal több, de túlmelegedésvédelemmel ellátott elektromos főzőzón. A zóna közepén látható piros pontról ismerhető fel.
Katalitikus tisztítás – A katalitikus tisztítású sütők speciális belső zománcozása a rácsapódó zsírokat gáz halmazállapotúvá változtatja. Bizonyos idő elteltével a betéteket cserélni kell.
Levegőtisztító katalizátor – A sütő katalizátora kivonja a zsírt a sütés közben keletkező gőzökből, megakadályozva a lerakódását a konyhában, csökkentve az ételszagot.
Maradékhő kijelző – Az üvegkerámia főzőlapon ez mutatja, ha a főzőzóna hőmérséklete 60°C fölött van. Ez elsősorban biztonságot nyújt, mert a főzőlapon nem látszik a forróság, így az égési balesetek elkerülhetők.
Diamant hullámterelés – A mikrohullámú sütő gyémánt formára kialakított oldalfala megtöri a vele szemközti magnetron hullámait. Forgótányérral együtt az ételek egyenletes felolvadását, átmelegedését, főzését biztosítja.
Pirolítikus tisztítás – Pirolítikus tisztításnál a sütő belső részén visszamaradó szennyeződések magas hőfokon leégnek. A tisztításhoz elég egy nedves szivacs is, vegyszerekre sincs szükség.

PÁRAELSZÍVÓK
Coanda effektus – A páraelszívó elülső peremében elhelyezett ventillátor légáramot hoz létre, amely a főzés során keletkezett gőzöket a szívófelületre tereli. Ez a módszer a főzőlap területéről 100 százalékos elszívást garantál.
Utánfutó automatika – A páraelszívó a kikapcsolás után még néhány percig működésben marad, hogy a szagokat teljesen eltávolítsa.
Zsírszűrő filter – A páraelszívó hatékonysága nagyban függ a szűrőrendszertől, hiszen ez tisztítja meg a beszívott levegőt a zsírtól és a gőzöktől. A fém zsírszűrő filter tartós, környezetbarát, tisztítása egyszerű, mosogatógépben is tisztítható. A páraelszívó készülékek többsége jelzi a zsírszűrő filter telítettségét.
Aktív szén filter – A páraelszívók keringtetéses üzemmódjánál használatos szűrő. Egy filter kb. egy évig biztosít tiszta levegőt a konyhában.
Intervallum-szellőztetés – Ez a páraelszívó funkció az elszívás automatikus bekapcsolását jelenti, méghozzá periodikusan (óránként 5 percre). Funkciója a konyha levegőjének felfrissítése.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop