Világsikereket ünnepel a VarroDesign

Magyarország egyik legsikeresebb tervezőirodája, a VarroDesign 2015-ben négy nemzetközi design-világsikert ünnepelt év végi partiján. Hong Kongban a World Luxury Hotel Awardson a VarroDesign által tervezett noszvaji Oxigén Hotel és Zen Spat választották a világ legjobb erdei luxus hoteljének (2015 Winner Global Luxury Forest Hotel), Londonban a Boutique Hotel Awards-on Európa Legjobb Wellness Spája (Europe’s Best Wellness Spa) díjat kapta az Aria Hotel Budapest, New Yorkban a Waldorf Astoriában a Gold Key Awards-on a hotel design “Oscar-díján” 360 hotel közül három kategóriában is finalistaként végzett a VarroDesign munkája az Aria Hotel Budapest (Best Hotel Luxury, Best Guest Room Luxury, Best Lobby Luxury). Végül egy világpremier is bejelentésre került: idén először fordult elő, hogy egy home-designnal foglalkozó világcég magyar tervezőt kért fel egy kollekció megtervezésére. A német JAB Anstoetznek, a világ legnagyobb lakástextil cégének tulajdonosa, Ralph Anstoetz személyesen kérte fel Varró Zoltánt luxusmárkája, a Grandezza 2016-os kollekciójának megtervezésére, amelyet a Gerbeaud-ban mutattak be a világon először, megelőzve a hivatalos párizsi bemutatót.

vilagsikereketunnepelavarrodesign 720

“Nagy öröm számomra, hogy a nemzetközi díjakon és a sajtóban ma már számolni kell a magyar designnal is! Mindig fontos volt számunkra, hogy a tervezés végeredménye eredeti legyen. Olyan irányt, arculatot, egyéniséget adtunk a tereknek, hogy a betérőknek egyedi élményben legyen részük.”– magyarázza sikerének titkát Varró Zoltán.

A rangos nemzetközi elismerésekkel díjazott munkák mellett a design-iroda tervezett bisztrót Prágában, tudomány-tematikájú szállodát Szegeden, barlangfürdőt Demjénben, valamint a budai villanegyed Gerbaud-ját, az Émile-t. A munkák további eredményeként pedig Varró Zoltán az első magyar dizájner, akivel a félmillió példányban megjelenő rangos belsőépítészeti magazin, az Interia nagyinterjút készített.

A Varró Design legkiemelkedőbb munkái 2015-ben

CASCADE BARLANGFÜRDŐ – DEMJÉN
Idén januárra készült el Európa egyik legkülönlegesebb barlangfürdője, a Cascade. A kiépített, zegzugos barlangrendszer 760 méteres, többféle medencét, sóbarlangot, pihenőrészt tartalmaz. A föld alatti fürdőegyüttesben megtalálható a meleg vizű barlangok cseppkőmedencéitől a 21. századi rafinált csúszdavilágig minden, ami az önfeledt fürdőzés örömét nyújtja. Az elvarázsolt, fold alatti vízi világ a fürdőzés élményét a fények, színek játékával teszi még különlegesebbé. A kitörő vulkánt jelképező óriási őserdei katlan és a benne lévő csúszdatornyok még tovább fokozzák az élményt, több mint 1500 négyzetméternyi vízfelülettel.

ARIA HOTEL BUDAPEST
Az Aria Hotel Budapest öt évig tartó építkezése ötvenmillió dollárba került. Varró arra törekedett, hogy érvényesítse századfordulós Budapestre emlékeztető motívumokat, miközben az 49 egyedi szoba – köztük öt lakosztály – élénk színeinek, különleges formáinak és anyagainak köszönhetően mégis New York és London nagyvilági atmoszférája jelenik meg. A Hercegprímás utcai budapesti bérpalota négy szárnya különböző zenei irányzatokra reflektál: az opera, a klasszikus zene, a jazz és a kortárs zene műfajára. A klasszikus zenéhez a századfordulóra jellemző budapesti enteriőrt, neobarokkos stílust álmodott meg 21. századi megfogalmazásban. Az operánál nőies hangulatot, Maria Callas budoárját képzelte el muranói üvegcsillárral és lila színnel, míg a dszessz esetében New Orleans-i klubhangulatot rakott össze, bontott téglás álmennyezettel. A kortárs zenénél a tervező a pop-arttal kapcsolta össze a századfordulós pesti hangulatot. Mindegyik szállodai szobának van névadója, köztük Liszt Ferenc, Csajkovszkij, Maria Callas, Bernstein, a Beatles vagy Amy Winehouse. A Boutique Hotel Awards-nyertes Harmony Spa tervezésekor pedig olyan környezetet álmodott meg, amelyben úgy érezhetjük magunkat, mintha egy New York-i jazz klubban lennénk, miközben a medencéből hallgatjuk a zenét.

ÉMILE – BUDAPEST
Az Émile Buda új kulináris központja. A Gerbeaud és az Onyx minősége jelenik meg Budán, ahol az 1921 és 1928 között épült villaépületben olyan gasztronómiai élményt élhetnek át a vendégek, ami Magyarországon még kevésbé ismert. Émile villájában egyszerre van jelen egy cukrászat cukrászdával és kávéházzal, egy bár és egy étterem. A Varró Zoltán tervei alapján átalakított háromszintes épület kertjében napsárga ülőgarnitúrák fogadják a betérőket, a bejárattal szemben pedig a látványcukrászda és a süteményespult kapott helyet. Szintén a földszinten kapott helyet az étterem, valamint a nyitott konyha, amelynek köszönhetően az egész terem egy hatalmas séfasztalra emlékeztet. A második emeleti különtermet rendezvények idején adják ki, és itt találhatóak az irodák is.

HOTEL SCIENCE – SZEGED
Szeged Magyarország egyik legfontosabb egyetemi városa. Az eklektikus stílusban megálmodott szálloda, a belváros szívében, a Petőfi Sándor sugárúton, csupán néhány percre a szegedi tudományos élet központjától található. Az igazi újdonságnak számító, 43 különleges arculatú szobával és konferencia teremmel rendelkező dizájn-szálloda kortárs stílusú berendezését és technológiai megoldásait a helyi cégek üzleti partnerei, a szegedi tudományos élet, valamint annak szereplői ihlették. A város első dizájnszállodája a kisebb konferenciák, üzleti megbeszélések mellett akár szemináriumok lebonyolítására is alkalmas.

BUDA GOURMET CBA – BUDAPEST
Az 1800 négyzetméteres Buda Gourmet by Prímát olyan belsőépítészeti, árukihelyezési megoldásokkal alakították ki, amelyekeket Nyugat-Európa legmagasabb színvonalú gourmet üzleteiben tapasztalhatunk. A burkolatok, a pultok, a polcok, a világítótestek már első pillanatban elárulják a betérők számára, hogy nem egy átlagos szupermarketben járnak. Az üzletben található egy étterem is, a belsőépítészeti arculat kialakítása során fontos szempont volt, hogy az étterem vendégei látják és érzik, hogy a legmagasabb színvonalú alapanyagokból készült ételeket fogyaszthatják.

GOURMET PAUZA – PRÁGA
A Gourmet Pauza a cseh főváros egyik legkülönlegesebb bisztrója. A családi vállalkozás úgy indult, hogy a fitnesz-edző és táplálkozási tanácsadó édesanya és lánya főzni kezdtek otthon, az ételeket pedig kiszállították ügyfeleiknek, akiknek köre egyre bővült és bővült. Ebből a kezdeményezésből született meg a Gourmet Pauza, amely mára a város egyik legkedveltebb turistacélpontja lett. Varró Zoltán itt is a tőle megszokott otthonos atmoszféra megteremtését tűzte ki célul, az étterem dizájnja pedig a kortárs trendeket és Prága hagyományos és semmihez sem hasonlítható atmoszféráját és ízlésvilágát ötvözi.

JAB ANSTOETZ – JAB GRANDEZZA 2016 BY ZOLTÁN VARRÓ
A világ egyik legnagyobb textilipari cége 1946-ban alakult Németországban, ma már 5 kontinens 80 országában van jelen. Grandezza, azaz Nagyszerűség névre keresztelt márkájuk a luxus szimbóluma. A JAB történetében először a 2016-os kollekció megtervezésére külföldi dizájnert kértek fel. Ralph Anstoetz, a JAB elnöke sok éve követi figyelemmel Varró Zoltán munkásságát. A magyar tervező különleges alkotása egy luxust és dekadenciát ötvöző kollekció lett, amelyet a harmincas évek Budapestjének legendás mulatója, az Arizóna ihletett, és a DIVA elnevezést kapta.

www.varrodesign.hu
https://www.facebook.com/zoltandesign.varro


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop