Konyhai tárolók, krétázva

Sokszor csak egy jó ötlet kell, néhány használaton kívüli üvegpalack és egy kis táblafesték. E fantasztikusan egyszerű technikával könynyen rendszerezhetjük a konyhában sorakozó fűszereket, teákat, olajokat vagy ételeceteket. A krétával feliratozott üvegek könnyen törölhetők, átírhatók, ha tartalmuk időközben kiürül vagy változik.

konyhaitarolokkretazva 720

Az elkészítésről

A kellően megtisztított üvegedényeket maszkoló szalaggal tetszés szerint keretezzük, a takarás nélküli mezőt kezeljük majd a festékkel. Egy a kifejezetten üvegtárgyakra kifejlesztett táblakréta festékkel (bármely hobbiboltban beszerezhető) két rétegben befestjük a kijelölt részt. Természetesen az első rétegnek meg kell száradnia, hogy a második réteget felvihessük. Ha a második réteg is száraz, akkor mikrohullámú sütőben 700 watt vagy sima sütőben 160 fokon 10 percig égessük a festéket az üvegre. Így egy ellenálló réteget kapunk, amely bírja a mosogatógépet is.

Feliratozás

Címkéinket többféleképpen is feliratozhatjuk. Használhatunk krétafilcet, mint ahogy a képeken is láthatjuk. Ezeket többféle színben árusítják a hobbiboltok, így nem kell ragaszkodnunk a fehér színhez. Használhatunk hagyományos krétákat is, sőt, még pasztellkrétát is. A gyerekek is szívesen rajzolnak majd az elkészült üvegekre, és remek ajándék lehet szeretteinknek, például egy-egy saját kezűleg készült fűszerecettel töltve.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop