Őszi derengés

Minden háztartásban akad néhány árválkodó üvegtárgy, amely korábban egy készlet része volt. A házilag is elkészíthető foncsorüveg technikával ismét főszereplői lehetnek otthonunknak. Az újraélesztett üvegtárgyakba tehetünk mécsest, ékszereket, de akár őszi terméseket is.

osziderenges 720

KELLÉKEK
Az üvegtárgyakon kívül ecsetek, egy hegyes kés vagy nagyobb varrótű és néhány alapanyag szükséges. Hobby boltokban beszerezhetjük a következőket: ezüstszínű füstfólia és a hozzátartozó ragasztó, bronz vagy aranyszínű folyékony fém, valamint fekete üvegfesték. Készítsünk elő hígítót, amiben az ecseteket elmoshatjuk, hiszen az üvegfesték és a folyékony fém oldószeres.

FONCSOROZÁS
A megtisztított üvegtárgyak belső oldalát fémfólia ragasztóval egyenletesen bekenjük. Száradás után átlátszó és tapadós lesz a ragasztó, erre simítjuk a fémfóliákat ecsettel. Ezután egy hegyes késsel vagy nagyobb varrótűvel karcolásokat ejtünk a fémfólián. A peremeket ragasztószalaggal takarhatjuk a tiszta munka érdekében. A fekete üvegfestékkel, amely nem fed teljesen, egyenletesen lefestjük a karcolt felületet. Ha megszáradt a fekete réteg, befestjük folyékony fémfestékkel az egész belső felületet. Az elkészült üvegtárgyakat 24 óráig hagyjuk száradni. A foncsorüveg technikával készült tárgyainkat kézzel tisztíthatjuk, mosogatógépbe ne tegyük.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop