Szalvétagyűrűt a karácsonyi asztalra!

Szeretne igazán különleges karácsonyi terítéket? Valami egyedit, amiben a szívünk-lelkünk, munkánk benne van?  Ezek a szalvétagyűrűk épp ilyenek, és nem mellesleg karácsonyi ajándéknak is kiváló. Különösen, ha piros-fehér csíkos, pásztorbot formájú karácsonyi nyalókát, azaz candy cane-t is csomagolunk hozzájuk!

 

01b

 

A szalvétagyűrűhöz szükséges eszközök és anyagok
Dremel® VersaTip forrasztópáka melegfúvó fejjel, forrasztóheggyel és pirográg fejekkel (a szett tartalmazza)
Ecset
Csipesz
Karton
4 cm átmérőjű natúr fa szalvétagyűrű
Melegen ragasztható strasszok
Embossing por és embossing ragasztó
Akrilfesték vagy festékspray

Első lépés
Fessük be a szalvétagyűrűket. Figyeljünk oda, hogy egyenletesen oszlassuk el a festéket a felületen, majd hagyjuk teljesen megszáradni.

Második lépés
A candy cane mintát úgy tudjuk a legegyszerűbben elkészíteni, ha először 1-2 centiméterenként ceruzával párhuzamos vonalat rajzolunk a szalvétagyűrűre.

Harmadik lépés
A szalvétagyűrűn minden második csíkra vigyük fel az embossing ragasztót egy vékony ecset segítségével. Ezt követően szórjunk a beragasztózott felületre embossing port. A felesleges port könnyen eltávolíthatjuk egy tiszta ecsettel a felületről, de le is fújhatjuk.

Negyedik lépés
Melegítsük addig az embossing port a Dremel® VersaTipre helyezett melegfúvó fejjel, amíg a por folyékonnyá válik. Ezzel a technikával a por kihűlés után biztosan és szilárdan tapad a szalvétagyűrűre.

 

{gallery}images/stories/dekortippek/2013_12/dremel/g1{/gallery}

Az ünnepi szalvétagyűrűt díszíthetjük strasszokkal is. Helyezzük a melegen ragasztható strasszokat a felületre egy csipesszel, és a Dremel® VersaTipre illesztett forrasztófej segítségével rögzítsük azokat. Tartsuk pár másodpercig a forrasztófejet a strasszon, ez megmelegíti a hátsó oldalon lévő ragasztót, és szilárdan rögzíti a strasszokat a gyűrűre.

Amennyiben egyszerűbb, csillogásmentes díszítésre vágyunk, a Dremel® VersaTip használatával könnyen és ügyesen égethetünk bármilyen mintát a szalvétagyűrűbe.

De honnan is származik a candy cane?
A legenda szerint mintegy 340 évvel ezelőtt a németországi Köln városában készítették a cukrászmesterek az első pásztorbot formájú édességet a helyi katedrális kórusvezetőjének kérésére. A nyalókákat azoknak a gyermekeknek osztották karácsonykor, akik részt vettek a betlehemezésben. Egyes vélekedések szerint azért kapták az édességet, hogy csendben maradjanak a hosszú ceremónia alatt.
A candy cane pásztorbot formájú, hogy emlékeztesse a gyerekeket a pásztorokra, akik meglátogatták a kis Jézust.  Kezdetben az édesség egyszínű fehér volt, ami Jézus tiszta, bűntelen életét szimbolizálta. A 20. századtól gyártják a mai is ismert piros-fehér színben a nyalókát.

www.dremeleurope.com

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop