Fogas vállfákból

Az előszoba az otthonunk fogadócsarnoka, mégsem figyelünk eléggé oda a stílusára. Ezért idén tavasszal öltöztesse új külsőbe előszobáját egy igazán egyedi darabbal: készítsen lefelé fordított vállfákból fogast a Dremel segítségével.

 

 

Szükséges szerszámok és tartozékok

Dremel® 8100 multifunkcionális szerszám
Dremel® 106-os gravírozó szár
Dremel® 636-os fa fúrószárkészletből a 4 mm átmérőjű fúrószár
Dremel® DSM20 kompakt fűrész és a többfunkciós karbid vágókorong (a szett része)

 

Szükséges eszközök

Papír, ceruza, vonalzó
Csavarozó
5 fa vállfa
Deszka (50 cm x 10 cm x 2 cm)
Pauszpapír
Wax, festék vagy lakk
10 db 40 mm-e facsavar

Nehézségi fok: középhaladó

{gallery}images/stories/dekortippek/2013_02/dremel/l01{/gallery}

Első lépés
Annak érdekében, hogy mind az öt vállfát egyforma méretűre tudja szabni, először rajzolja fel a vállfa körvonalát egy papírra. Jelölje be a rajzon azt a vonalat, ami mentén el fogja fűrészelni a vállfát.  Ezt követően illessze egymás után az öt vállfát erre a papír sablonra, és jelölje be rajtuk a fűrészelés vonalát.

Második lépés
A praktikus Dremel DSM20 kompakt fűrész és a többfunkciós karbid vágókorong használatával vágja a vállfákat a kívánt méretűre.

Harmadik lépés
Ahhoz, hogy a vállfákat rögzíteni tudja, szüksége lesz egy 10 cm széles, 2 cm vastag, 50 cm hosszú deszkára. Amennyiben nincs épp ilyen méretű deszkája, a Dremel DSM20 kompakt fűrész segítségével könnyen és precízen méretre vághat egy nagyobb darabot. A fűrészelés után csiszolja le a vágás széleit.

Negyedik lépés
A méretre vágott deszkán jelölje be ceruzával azokat a pontokat, ahova a vállfákat rögzíteni fogja. A deszka közepétől a szélei felé haladva mindkét irányban jelöljön meg 5 centiméterre 1-1 lyukat, majd 10-10 cm-re egy újabbat és 20 cm-re 1-1 újabbat balra és jobb irányban egyaránt. A Dremel 8100-as multifunkcionális szerszámba fogja be a 636-os fa fúrószárkészletből a 4 mm átmérőjű fúrószárat és fúrja ki a lyukakat.

Ötödik lépés
Most következik a munka látványosabb része: a kifúrt lyukak közé rajzoljon sablon és indigó segítségével virágmintát.

Hatodik lépés
Fogja be a Dremel 8100 multifunkcionális szerszámba a 106-os gravírozószárat. A szerszámmal óvatosan rajzolja át a mintát, azaz vágja a rajz mentén a deszkába. A szerszám részletmegmunkáló markolatának segítségével még jobban és pontosabban tudja végezni a feladatot.  
Amint a mintával elkészült kezelje le a deszka felületét. Ezt követően csavarja a méretre vágott vállfákat a deszkához, és már gyönyörködhet is egyedi előszobafogasában.

Kreatív tipp
Divatos színt szeretne? Akkor engedje szabadjára a fantáziáját és fesse, vagy lakozza olyan színűre a deszkát, amilyenre csak szeretné. Ha ragaszkodik a személyesebb designhoz, akkor gravírozza családtagjai nevének kezdőbetűjét, vagy akár a kalap, netán az esernyő jelét az egyes vállfák felé. 

Az elkészült fogas

{gallery}images/stories/dekortippek/2013_02/dremel/f1{/gallery}

Virágminta

bosch.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop