Ünnepi váza fahéjból

Egészen különleges látvánnyal és az ünnepi fűszer illatával ajándékoz meg bennünket ez a roppant könnyen elkészíthető asztaldísz.

 

 

Az ünnepi asztalon való helytakarékosság miatt mini mikulásvirágokat választottunk. Ahhoz, hogy kecsesen magas dekorációt készíthessünk, elsőször is egy alapot kell készítenünk. A virágüzletekben, dekorboltokban kapható szivacsoázist a virágcserép átmérőméretére szabtunk, és vékony dróttal mohát erősítettük köré. Ez a kompozíció „emelvénye”.

Fahéjrudakat is beszerezhetünk ma már több helyen, kb. 30 centiméteres hosszban. A cserép átmérőjétől függ, hány darabra lesz szükségünk. Egy tíz centiméter átmérőjű cserepet 30 darab hahéjrúd fog körbe. Miután a megfelelő hosszúságúra vágtuk őket, ragasztópisztollyal erősítsük a mohával bevont alapunkra. A külső felén akár különböző hosszúságúak is lehetnek a rudak, hogy még rusztikusabb legyen az összhatás.

Tegyük a mikulásvirágot cserepestől egy műanyag zacskóba, hogy öntözés során a víz ne az ünnepi asztal közepén végezze. Hogy a műanyag ne tűnjön ki a fahéjrudak közül, rejtsük moharuha mögé a kaspót is.

Helyezzük a fahéjvázába a virágot, és tegyük a terített asztalra.

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop