Aktuális

Nincs többé nedvesedő pincefal!

A mai egyéni igényeket és a jelenlegi hőtechnikai követelményeket figyelembe véve elengedhetetlen a különböző épülethatároló szerkezetek megfelelő hőszigeteléssel való ellátása. Fontos, hogy gyakorlatilag az egész épület felületét folytonosan és megszakítatlanul körbeszigeteljük pincepadlótól egészen a magastetőig, hogy majd a téli fűtési idényben a hőveszteség a lehető legminimálisabb legyen.

Tetőablakot okosan!

Ebben a nyári hőségben a tetőablakot inkább hátrányosnak gondolhatjuk a beáradó direkt napfény miatt, mert a nyári hőségben egy családi háznak egyébként is a tetőtér az egyik legkényesebb pontja. De ez csak 3 hónap az évből, és ha a vásárlás előtt tájékozódunk, akkor ezt az időszakot is jól kezelhetjük, ha megfelelően döntünk nemcsak az üvegezés minőségében, de az árnyékolási és hővédelemi kérdésekben is.

Egy rendszer mindenre: Uponor UniPipe Plus

Amikor az Uponor továbbfejleszti a saját többrétegű csővezetékgyártó technológiáját, egyetlen elsődleges célja, hogy megkönnyítse a tervezők és a szerelők munkájának minden egyes lépését. A pontosság és a gyorsaság elengedhetetlen szempont minden épületgépészeti szerelés esetén, akár vízellátási, padlófűtési vagy radiátor bekötési feladatról van szó.

Magasan a legjobb! HALLTEX szigetelés a tetőterekbe is!

Hőszigetelési szempontból az épületek egyik legproblémásabb területe a tetőtér. A nem megfelelően kivitelezett, elavult vagy hiányzó hőszigetelés jelentősen rontja a lakók komfortérzetét, sőt, az energiaköltségekre is negatív hatást gyakorolhat.

Lelkünkre is hat a ház színe

Amikor építkezünk vagy felújítunk, nagy gondot fordítunk a ház homlokzati szigetelésére, de előfordul, hogy csak másodlagosan kezeljük a színválasztást. Leginkább az éppen divatos árnyalatok közül választunk, vagy épp ellenkezőleg, valami egyedi, megdöbbentő színt tervezünk a homlokzatra, ami balul is elsülhet.

Egészségünkre is káros a zajszennyezés

Nem csak kellemetlen, ha egy légkalapács zaja ébreszt bennünket, vagy épp nem tudunk elaludni a menetrend szerinti repülőjárat hajtóművétől: a tartós zajártalom fejfájást, tartós kimerültséget és akár komoly egészségügyi problémákat is okozhat.

FAKRO akció: újra pénzvisszatérítés

2017 szeptemberének közepétől két hónapon keresztül a FAKRO garantáltan visszatérít megvásárolt tetőablakaiból, akár 80 000 Ft értékben.

„Fürdőszobai komfort növelése – műszaki tanácsok az Oventroptól

Az épületenergetikai felújítások legalapvetőbb lépései általában a kazán és a nyílászárók cseréje, illetve a külső hőszigetelés megoldása, amelyek számos további kérdést érintenek. Például egy fűtéskorszerűsítés során alapvető elvárás a fürdőszobai komfortérzet növelése, ezért annak érdekében, hogy ez célszerűen és hatékonyan valósulhasson meg, érdemes figyelembe venni az Oventrop műszaki tanácsait.