Aktuális

Norvég alternatív fűtés

A magazinban gyakran megjelenő norvég alternatív fűtést ezúttal „élőben”, működés közben ismerhetjük meg, egy Ürömön újonnan épült családi házon keresztül. Az egyszintes, 110 négyzetméteres, modern ház hőszigetelése kiemelkedően jó, ezért tulajdonosa nem is gondolkodott hagyományos rendszerben.

Trükkök a fuga egyszerű felújítására

Sok háziasszony bosszúsága, hogy az elkoszolódott cementes fuga felületét hagyományos tisztítással nem tudja széppé varázsolni, de hasonlóan problémás lehet a terasz fugafelülete a hirtelen jött napsütés vagy idejekorán kapott eső miatt.

Építsen az Uponor lakás-hőközpontjaira!

Idén 100 éves évfordulóját ünnepli az Uponor, így mind a vállalatnak, mind a fogyasztóknak különleges lesz az év. Számos új termékkel is bővül a kínálata, különös figyelemmel a higiénia témájára.

Hőszigetelés mindenkinek

Megjöttek a hideg napok és éjszakák, s már a pénztárcánkon és a szobahőmérsékleten is érezzük, hogy idén nyáron is elmaradt a felújítás. Kérdés, hogy a hőszigeteléssel vagy a nyílászáró cserével érdemes-e kezdeni, merthogy egy családi házon több rosszul hőszigetelt területet is találhatunk. Szakértőtől kértünk segítséget, hogy mivel érdemes kezdeni az energiatakarékosságot, és milyen hőszigetelő anyagot ajánl?

Akadálymentes szegélykialakítások

Az autóbusz és trolibusz megállóhelyek burkolt felületei a nagy használat miatt rövid időn belül tönkremennek, gyakran előfordul, hogy a megállósáv burkolat hullámossá válik, széttöredezik. Ez nemcsak esztétikailag zavaró, de károsan hat az akadálymentes szegélyekre is, amelynek leginkább ütközőpárnaként kellene funkcionálnia, ám a szegélykövek közötti hézagok tágulása miatt ez nem valósul meg.

Tízesztendős a Csempepont

A Csempepont hidegburkolat és szaniter bemutatóterem tíz éve áll a közületi és privát felhasználók szolgálatában, így akár csempe, akár mozaik, akár jó minőségű padlóburkolatban gondolkodnak – beltéren vagy éppen kültéren, bátran fordulhatunk hozzájuk egyedi, igényes elképzelésekkel is.

Magyar tölgyből prémium padlók

Gyönyörű környezetben, az Őrség kapujában, Zalalövőn található Edelholz Faipari Kft. 100 százalékban magyar tulajdonban lévő faipari vállalkozás, amely elsősorban tölgy fapadlók gyártására specializálódott. A kitartó, elhivatott munkának köszönhetően, ma már csak és kizárólag prémium minőségű tömör és háromrétegű (Triplex) padlók gyártásával foglalkozik.

Hőszigetelési praktikák hűvös időkben

Amikor hűvösebb időszakban készül a tetőtér szigetelése, ahhoz, hogy valóban minőségi eredményt kapjunk a végén, jó, ha a kivitelezés során néhány dologra kiemelt figyelmet fordítunk.