Aktuális

Ahol a falak hűtenek

Létezik olyan lakás, ahol nincs légkondicionáló berendezés, nincsenek régi vastag falak és mégis biztosított a kellemes, hűvös levegő a forró nyári napokon is? Lehetséges, hogy ez a rendszer egyúttal képes a téli fűtésre is?

Idén hőszigetelünk!

Magas rezsiköltség, hideg falak, penészes sarkok, rossz hőérzet és számos más okunk is lehet a hőszigetelésre. Egy azonban biztos: komoly döntés előtt állunk, amelynek nemcsak az anyagi konzekvenciái, de az eredménye is hosszú távon meghatározza közérzetünket. Sőt, költségeinket is - ha jól sikerül, azért, ha rosszul, azért. Nézzünk, mire figyeljünk, hogy a jövőbe fektetett pénz ne az ablakon kidobott pénz legyen!

Lehet-e stressz nélkül építkezni?

Mint minden építkezési folyamat, a homlokzati hőszigetelés is stresszel jár. A Baumit 5 pontja gondoskodik arról, hogy ez minél kisebb legyen.

Azbesztes pala helyére alumínium fedés

A családi házak mintegy 40 százaléka sajnos ma is a jellegzetes szürke, kopott piros és bordós, környezetszennyező és erősen egészségkárosító azbesztes palával fedett. A megrendelők gyakran nehezen hozzák meg a felújításról szóló döntést, aminek egyik fő oka a költség, a másik pedig hogy a tetőről lekerülő veszélyes hulladéknak számító pala kezelésének szabályaival a legtöbben nincsenek tisztában. Nézzük, milyen előnyökkel jár, ha PREFA alumínium tetőt választunk az azbesztes pala helyére!