Aktuális

Korszerűsíthető radiátorok családi és társasházakban?

Bizonyára sokat hallottunk a hidraulikus nyomáskiegyenlítésről, de hogyan működik? Egy új épületnél nem is gondolkodunk azon, hogyan tehetnénk minél energiahatékonyabbá, könnyen szabályozhatóvá fűtési rendszerünket, de egy már meglévő, régi rendszernél? Kazáncsere? Megújuló energia? Termosztatizálás?

Tetőablakot okosan!

Ebben a nyári hőségben a tetőablakot inkább hátrányosnak gondolhatjuk a beáradó direkt napfény miatt, mert a nyári hőségben egy családi háznak egyébként is a tetőtér az egyik legkényesebb pontja. De ez csak 3 hónap az évből, és ha a vásárlás előtt tájékozódunk, akkor ezt az időszakot is jól kezelhetjük, ha megfelelően döntünk nemcsak az üvegezés minőségében, de az árnyékolási és hővédelemi kérdésekben is.

Hogyan legyen hűvös klíma nélkül?

A lakások mesterséges hűtése a meleg nyári napokon több energiát fogyaszt el, mint a fűtés télen. Energiafelhasználásunk 8-12 százalékát fordítjuk léghűtésre, nem véletlen, hogy az átlag áramfogyasztás igencsak megugrik a kánikulában. Legyen ez a kiindulópontunk: mit tegyünk, hogy kellemesen hűvössé tegyük otthonunkat?

Fémes csillogás, trendi színek

Kibírja 40 év időjárás okozta megpróbáltatásait, tehát akár négyzetméterenként 35 000 liter esővizet, 75 000 napsütéses órát. Mi ez? Nem más, mint a korszerű és környezetkímélő PREFA alumínium tető- és homlokzatburkolat. Az anyagot a szivárvány összes színében választhatjuk új otthonunkhoz vagy felújításhoz.

Erre figyeljünk nyaraláskor!

Bár a nyaralás a felhőtlen kikapcsolódásról szól, sajnos előfordul, hogy egy váratlan esemény keresztülhúzza a számításainkat. Már a strandon sem csobbanhatunk önfeledten, hiszen a tolvajok előszeretettel lopják el az őrizetlenül hagyott értékeket, ha pedig hosszabb időre utazunk el, az otthonunk biztonsága miatt fájhat a fejünk.

Luxus és egyediség a fürdőben

Szívesen lépne be egy olyan fürdőszobába nap mint nap, amilyen sehol máshol a világon senkinek sincsen? Egy ilyen exkluzív fürdő ma már nem csak álom. Egy magyar gyártó a világon egyedülálló módon készíti a luxust, és egyediséget képviselő fürdőszobai termékeit.

Így találjuk meg álmaink teraszajtaját!

Ahogy nő a napsütéses órák száma, úgy ábrándozunk el egyre többet azon, milyen jó is lenne, ha balkonunkra vagy kertünkbe egy elegáns teraszajtón keresztül vezetne az út. Az ideális kialakításhoz ugyanakkor számtalan szempontot kell mérlegelnünk. A minőségi műanyag nyílászáró profilokat gyártó Inoutic tanácsait követve könnyen rátalálhatunk a számunkra megfelelő típusra.

„Ösztönző környezet, ideális lakásfelújítás

A Yellow Group komplett belsőépítészeti tervezéssel foglalkozó csapata hiszi, hogy minden, ami bennünket körülvesz, ösztönzőleg hat ránk, legyen az otthonunk vagy munkahelyünk környezete. A legszerencsésebb persze az, ha meglelve a megfelelő szakembereket, a lehető legkevesebb gonddal jár számunkra a felújítás…