Aktuális

A megvalósult álom

Miről álmodik a lakó? Egy olyan házról, ahol télen meleg van, de nyáron kellemesen hűvös. Egy olyan házról, amelynek mindemellett alacsony a rezsiszámlája. „Zöld” házról. Egy olyan házról, ami utópiának hangzik… és mégsem az!

Falhűtés – egy rendszer, nem csak nyárra!

Jön a nyár és vele végre a napsütés és a jó idő, de vajon fel vagyunk-e készülve a kánikula kezelésére a lakásunkban? Közismert, hogy a klímák befújt hideg levegőjével való hűtés soha nem egyenértékű a láthatatlan falhűtés teremtette kellemes, kényelmes „barlangérzettel”, ahol nincs huzat és zajhatás.

A kellemes tetőtér kulcsa a hőszigetelés

Gyarapodik a család, nőnek a gyerekek… Családi ház esetén a megnövekedett helyigényre kézenfekvő megoldás a tetőtér beépítése. Közvetlenül a tető alatt azonban többnyire mostohák a belső klímaviszonyok: nyáron itt van a legmelegebb, télen pedig a leghidegebb a lakásban – hiszen a „padlást” eredetileg nem lakószobának tervezték. Érthető módon a megfelelő hőszigetelés a tetőtér-beépítés talán leginkább hangsúlyos eleme. Mit ajánl a szakértő?

Hőszigetelés a holnapért – ökotudatosan

Az építőipar slágertémája várhatóan a hőszigetelés lesz a közeljövőben. Miért? Mert az idén még csak a hatósági épületekre bevezetett új, az eddigieknél jóval szigorúbb épületenergetikai szabályozás 2021-től már minden építkezést érint, aminek a kulcsátadása ez után a dátum után várható. A Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesülete 2019. március 20. – április 20. között a fogyasztók széleskörű lekérdezésével annak jár utána, hogy milyen ismeretekkel rendelkeznek a szabályozás változásairól és a hőszigetelés témájáról.

Tervezzük meg jól a konyhát!

Konyhabútort tervezni nem kis feladat, pláne akkor, ha sablonok helyett egyedi, személyre szabott megoldásra vágyunk. Íme, konyhatervező-belsőépítész partnerünk tippjei!

Új Tondach Inspira kerámia tetőcserép

Meglátni és megszeretni… A Tondach modern termékcsaládjának dizájn cserepei letisztult, innovatív formavilágukkal, sima felületükkel és divatos színeikkel különösen az új építési szegmensben bizonyulnak első és életre szóló választásnak.

Curver – a tökéletes választás

A Curver – mint a Keter csoport tagja és az Allibert márka tulajdonosa – immár 70 éve szolgálja mindennapjaink kényelmét bel- és kültéri egyedi formájú termékeivel, amelyek átgondolt megoldásainak és prémium minőségének köszönhetően töretlenül népszerűek hazánkban. Itt a tavasz, indult a kerti szezon, nincs más teendőnk, mint kényelmesen végigböngészni a kerti bútor webáruház honlapját, amely éjjel-nappal nyitva áll, ám az alapos vásárlók a márkaboltban személyesen is megtekinthetnek számos terméket.

Okos teraszajtó, okos tetőablak

Igénytől és vérmérséklettől függően a digitalizált háztartás több vagy kevesebb eleme sokunk otthonában jelen van. Ezek a köznyelv szerint „okos” megoldások emelik komfortérzetünket, biztonságot vagy éppen védelmet nyújtanak. Nem képeznek kivételt ez alól a legkülönfélébb nyílászárók sem, mint a számos kényelmi funkciót kínáló tetőablakok vagy éppen a teraszajtók.