Aktuális

Télen hűt, nyáron fűt? - Egyetlen falnál sem ideális

Egy családi házon számos felújításra szoruló hőszigetelés vagy szigetelendő felület található, de ha a hőszigetelés kerül szóba, többeknek a homlokzat jut eszébe. Nézzük tehát, hogy homlokzati hőszigetelés esetén milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, különösen, ha nyáron nagy hőségben tervezzük a munkát.

Kopog, törik, felválik – a teraszburkolatoknak ez a sorsuk?

Egy történettel kezdjük, amelyet a napokban halottunk. Képzeljünk el egy társasházat, abban két lakástulajdonost. Mindkét tulajdonosnak van terasza, csak az egyiknek az egy évvel ezelőtt gyönyörű lapokkal burkolt teraszáról ragasztóval együtt jön fel az összes burkolólap, miközben látja, hogy a szomszéd terasza pompás, ezért irigykedve és bosszankodva nézi, pedig ő már öt éve burkoltatta…

Intelligens hőmérséklet-szabályozás éjjel-nappal!

Az Uponor Smatrix Style szobatermosztát rendkívüli pontossággal szabályozza a felületfűtési és – hűtési rendszereket, és akár 40 százalékkal csökkenti az energiafogyasztást.

Milyen házat építsek?

A házépítés egyik legszebb része, amikor az ember álmodozik. Ül otthon a párjával, és elképzelik, hol lesz a nappali, a háló (a gyerekeknek kell egy-egy külön, a szülőknek is, a vendégekről nem is beszélve), azután ott van még a konyha, a fürdő(k)…

Trendek a folyamatos megújulás jegyében

Az EGGER német gyártó mindamellett, hogy magas minőségű laminált padlókat gyárt, nem elégszik meg pusztán a jó minőséggel, ők a legjobbak akarnak lenni, amiért tesznek is. Háromévente megújítják teljes padlókollekciójukat, amelynél figyelembe veszik a lakberendezési trendeket, piaci igényeket. Íme az EGGER 2018-2020. évi kollekciója, amely sok meglepetést tartogat az építkezők, felújítók számára.

Komfort a tetőtérben - FAKRO tetőablakok árnyékolókkal

A tetőablakok segítségével a természetes fény átjárja a tetőteret, friss levegőt és korlátlan kilátást biztosítva az embereknek. A beépített tetőterek új helyiségeket hoznak létre az épületben lakók számára, életet lehelnek az addig kihasználatlan épületrészekbe. A FAKRO-nak, a világ második legnagyobb tetőablakgyártójának kiemelten fontos, hogy termékei felhasználói a lehető legmagasabb komfortot élvezhessék, legyen szó borovi fenyő vagy többcellás ALU-műanyagablak-szerkezetről, egyszerűbb billenő, felnyíló-billenő vagy tetőerkélyablakról.

A funkcionális mosogatók forradalma - BLANCO mosogatóközpont

A BLANCO név a mosogatók piacán évtizedek óta egyet jelent a kiváló minőséggel és a divatos megjelenéssel.

Vízkezelés a háztartásban

Vízlágyító és vízkezelő berendezések, esővíz hasznosítása, szennyvíz hőhasznosítása, házi szennyvíztisztítás… Már az általános iskolában megtanultuk, hogy a víz az élet alapja, s manapság gyakran hallani azt is, hogy a víz lesz a jövőben az emberiség legnagyobb kincse. Szerencsénkre itt a Kárpárt-medencében bőven van belőle, éppen ezért kell nekünk is sokat foglalkozni a vízkezeléssel.