Aktuális

Hagyományra épülő innováció

Érdekli, hogyan válhat egységessé egy korabeli épület a modern anyagokkal kiegészített vagy felújított részével? Október végén konferencia keretein belül, osztrák, szlovák és nem utolsósorban magyar példákon keresztül mutatjuk be, hogyan illeszthető egy hagyományos, történelmi városi környezetbe álló épülethez egy olyan modern anyag, mint az alumínium.

Helló mély színek!

Otthonunk dekorálásában a lágy pasztellárnyalatok mellett hódítanak a sötétebb, erőteljesebb színárnyalatok. Szerencsére már a múlté, hogy az erősebb színek komoran hatnak a falfelületeken, vagy optikailag szűkítenék a teret. Rengeteg kreatív lehetőség rejlik abban, hogy különlegessé varázsolják a helyiséget, ha okosan bánunk velük. Íme trendi, merész, elegáns otthonszépítő megoldásaink!

Elege van a radiátorokból? Váltson felületfűtésre!

Lassan itt a fűtési szezon, a mínuszok és hideg lábak időszaka. Ma már a fűtési rendszerekkel szemben támasztott követelmények között első helyen szerepel az energiahatékonyság. Mindez akkor kelti fel igazán a felhasználók és a szerelők érdeklődését, ha a rendszer egyben költségkímélő is. Van erre számos jó alternatíva, de lássuk most dióhéjban, hogy mi is az a felületfűtés/hűtés.

Hőszigetelés az alapoktól, az alapok hőszigetelése

Mire is jó egy pince? Lomok elnyelésére, élelmiszer-tárolásra, biciklik, rollerek, kerti játékok téli vackának? Vagy lehetne akár borgyűjtemény méltó helye, klubszoba, konditerem, stúdió is? A pincében rejlő potenciál alapja a jó hőszigetelés – de kezdjük az alapoktól!

Mapei hőszigetelő rendszer – jobb lehet, mint a banki befektetés

Ön is szeretne egy biztos és folyamatosan megtérülő, stabil megtakarítási formát? Kiszámoltuk, hogy fél évtized alatt azzal járunk jobban, ha hőszigeteljük házunkat, mintsem, ha a bankban tartanánk az e célra szánt pénzünket. Nem is beszélve a kényelemről, amit akár télen, akár nyáron mindez jelent.

Energiahatékony pince?

Mikor lesz egy épület tökéletesen energiahatékony? Egyértelműen akkor, ha nemcsak a tetőtérnél és a külső falaknál, hanem már a pince szintjénél is professzionális szigetelési megoldásokban gondolkodunk.

EGLO Frania lámpa – egyszerű és nagyszerű világítás

Ízléses, stílusos, ugyanakkor nem hivalkodó lámpát keres modern stílusú lakásába? A praktikus és vonzó Frania családot érdemes megtekinteni az EGLO lámpakínálatából, amely különböző színhőmérsékletben, méretben, formában és felszereltséggel kapható!

A tetőtérben is biztonságban

Ha otthonunk biztonságáról van szó, akkor elsőként családunk megóvására és a betörések elkerülésére szoktunk gondolni, így lakásunk fő védvonalát, a bejárat, az erkély- és teraszajtók strapabírását szoktuk megvizsgálni. Ezután jöhetnek az akár elérhető magasságban lévő homlokzati ablakok. De mi a helyzet egy tetőtéri ablakkal? Ott is van értelme a biztonságról beszélni!