Így találjuk meg álmaink teraszajtaját!

Ahogy nő a napsütéses órák száma, úgy ábrándozunk el egyre többet azon, milyen jó is lenne, ha balkonunkra vagy kertünkbe egy elegáns teraszajtón keresztül vezetne az út. Az ideális kialakításhoz ugyanakkor számtalan szempontot kell mérlegelnünk. A minőségi műanyag nyílászáró profilokat gyártó Inoutic tanácsait követve könnyen rátalálhatunk a számunkra megfelelő típusra.

igytalaljukmegalmainkteraszajtajat 720

Merjünk nagyot álmodni!
Egy nagyméretű üvegajtó nemcsak egybenyitja a külső és belső teret, de egész évben világossá teszi otthonunkat. Ezért, ha lehetőségünk van rá, érdemes minél nagyobb üvegfelületet kialakítani. Ma már hazánkban is rendelhetők extra méretek, például az Inoutic cég műanyag profiljaiból akár 2,6 m belmagasságú és 6 m szélességű emelő-toló teraszajtó is kialakítható.

Gondoljunk a fűtésszámlára!
A ragyogó napsütést látva könnyen megfeledkezhetünk arról, hogy a rossz idő beköszöntével a nagy üvegfelületek jelentősen növelhetik fűtési költségeinket. Hogy ezt elkerüljük, érdemes fokozottan hőszigetelt profilt és üveget választani.

 

 

inoutic 0524 1

Ha szűkös a keret
Amennyiben álmaink teraszajtajától csak a költségvetésünk választ el, akkor se csüggedjünk! Kisebb üvegfelületek esetén választhatunk bukó-toló ajtót. Bár mozgatása nagyvonalú társaihoz képest kicsit nehézkesebb, ám kárpótol bennünket a kedvezőbb árfekvés, valamint hogy az eltolható ajtószárny szellőző állásba is kibuktatható.

Hogy fél kezünk maradjon a salátástálnak is
Ha tavasztól őszig élénk családi, illetve társasági életet szeretnénk élni a jó levegőn, olyan teraszajtót válasszunk, amit egyszerűen nyithatunk és zárhatunk. Ilyen például az Inoutic emelő-toló ajtó rendszere, ami nagy súlya ellenére akár fél kézzel is működtethető, és akár távirányítással is kiegészíthető. Így a kinti grillezés során is kényelmesen ki- és bepakolhatunk minden szükséges kelléket.

inoutic 0524 2
Senkit se zárjunk ki az élményből!
Ha újdonsült teraszajtónkon a babakocsit is könnyedén ki szeretnénk tolni, illetve, ha idős vagy mozgáskorlátozott személy van a családban, akkor is van megoldás! Válasszunk akadálymentes küszöböt, ami az aljzatba van süllyesztve, így nem jelent többé nehézséget kijutni a szabadba.

Fejezzük ki a személyiségünket!
Sokan rengeteg időt szánunk a bútorok és a kiegészítők színének kiválasztására a tökéletes összhang érdekében – miért ne tennénk ugyanezt a teraszajtónk esetében? Akár a hagyományos, akár a modern, letisztult megjelenést kedveljük, a legnagyobb profilgyártók kínálatában számtalan lehetőség közül választhatunk. Például az Inoutic csak a szürke színből 13 különböző árnyalatot kínál.

inoutic 0524 3
Megfontoltan válasszunk alapanyagot!
Gyakori dilemma, hogy a teraszajtó milyen alapanyagból készüljön. A fa szép és természetes, ám rendszeres karbantartást igényel, és viszonylag magas árfekvésű. Az alumínium modern megjelenésű, ugyanakkor kimondottan drága. A műanyag nagyon jól hőszigetel, és kíméli pénztárcánkat. Ma már esztétikai szempontból sem jelent kompromisszumot, ha például faerezetű vagy fémhatású kivitelben választjuk.

További információ: www.inoutic.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop