Innováció és lenyűgöző dizájn

Innováció és lenyűgöző dizájn

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

A 21. század fogyasztói elvárásai ihlették az új Hotpoint termékcsalád beépíthető konyhai készülékeit, amelyek az innovatív technológia és a lenyűgöző dizájn páratlan kombinációját testesítik meg.

innovacioeslenyugozodesign 720


Napjainkban a konyha kialakítása az egyik legmeghatározóbb része az otthon berendezésének, funkcionalitásában rendkívül hangsúlyos szerepet játszik a praktikum, hiszen időt és fáradtságot takaríthatunk meg jól átgondolt megoldássokkal és olyan készülékekkel, amelyek technikai tudásuk révén képesek ezt biztosítani számunkra. Ugyanakkor pedig az esztétikum sem mellékes. A konyhában eltöltött időt egy harmonikus környezet kellemesebbé teheti, a gyakran alkalmazott összefüggő terek miatt pedig a lakás enteriőrjére is hatással lehet a konyha kialakítása.

innovacioeslenyugozodesign 1
Magától értetődően az sem mindegy, hogy a háztartási gépek, berendezések miként illeszkednek a konyhába. A Hotpoint ezért az új beépíthető termékcsaládjának piacra dobását megelőzően kiterjedt kutatást végzett, amely a főzés szerepét kutatta a 21. században. A nemzetközi felmérés keretében 3 ezer otthoni szakácsot kérdeztek meg Olaszországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Törökországban és Oroszországban, és azt vizsgálták, hogy melyek a legfőbb elvárások a háztartási berendezésekkel szemben. A 2016 januárjában a People kutatóintézettel közösen lefolytatott felmérésből többek között az derült ki, hogy az ételkészítés egyre inkább az öröm forrásává is válik, így az esztétikum és a praktikum kiemelten fontos szerepet játszik konyha készülékeink kiválasztása során.

innovacioeslenyugozodesign 3
„Büszkék vagyunk az új Hotpoint beépíthető termékcsaládra, amelyben a fogyasztói elvárásokhoz igazodó tervezés ölt testet. Az innováció, a fejlett technológia a készülékek fontos technikai jellemzőiben éppúgy megjelenik, mint az apró elegáns megoldásokban. Mindezt pedig stílusos, elegáns külső teszi teljessé. A mind a termékköröket illetően, mind a dizájn vonalak tekintetében széles kínálat pedig a legkülönfélébb fogyasztói igényeket is képes kielégíteni” – nyilatkozta Láncz Domonkos értékesítési- és marketingigazgató.

innovacioeslenyugozodesign 2
A Hotpoint új beépíthető termékei éppen ezért mindenben segítik a felhasználót, nagyfokú rugalmasságot, páratlan funkcionalitást kínálnak. Alacsony energiafogyasztás mellett kiváló teljesítményt nyújtanak, valamint különleges módon ötvözik a fejlett technológiát a stílusossággal. A készülékek olyan megoldásokkal is fokozzák az eleganciát, mint például a sütők lágyan záródó ajtaja, ahol egy új generációs pántnak köszönhetően a sütő ajtaja finoman tér vissza záródáskor, megakadályozva a zajos és sérülésveszélyes csapódást. Egy apró részlet, egy leheletnyi elegancia, amely gyönyörködtet ugyanakkor hasznos is. Az egyedi, lenyűgöző megjelenést a szín- és formavilág, valamint az alkalmazott anyagok garantálják. A harmóniát jelentő egységesség érdekében pedig az új Hotpoint termékcsalád a konyhai készülékek teljes spektrumát kínálja.

innovacioeslenyugozodesign 4

 

A választékban a sütők, főzőlapok, páraelszívók és beépíthető és szabadonálló hűtőszekrények mellett beépíthető mikrohullámú sütő, gőzpároló, kávéfőző, sőt még melegen tartó fiók is található. Az eltérő vásárlói igények kielégítését pedig különböző design vonalak teszik lehetővé. Az üveg és acél kombinációját kínáló "CLASS 9" sorozat a magas minőségű anyagok társításával, esztétikusan modern megjelenést kínál az exkluzív, kifinomult konyhák számára. A hatékonyságot szem előtt tartó "CLASS 7" dizájn vonal a mindennapi használatot hivatott kellemesebbé tenni. Míg a "CLASS 5" sorozat acél kivitele a csúcstechnológiát testesíti meg. A mindennapi, praktikus igényekre pedig a "CLASS 3" dizájn vonal adja meg a választ.

 

Cikkek
& ÉrdekessÉgek

A világ leghosszabb üveg függőhídja

Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. A látványhídról csodálatos panoráma tárul a hegyekkel, vízesésekkel, ősi városokkal és templomokkal tarkított Hunkjaku vidékre. Egy izraeli építész, Haim Dotan kapta a megbízatást, amelyhez 1077 darab, egyenként 4 centiméter vastag üvegtáblából állították össze a 99 kilenc darab, több réteg edzett üvegből álló lapot, majd kemény törés- és terheléspróbának vetették alá. A teszt résztvevői kalapáccsal verték az üveget, természetesen a megfelelő biztonsági intézkedések mellett, majd egy utasokkal teli kéttonnás terepjáró is átment a hídon. És persze végeztek jó néhány más vizsgálatot is az átadás előtt. A rekordhosszúságú híd egyébként három és félszer több terhet bír el, mint amennyit a kínai szabványok megkövetelnek: akár háromezren is tartózkodhatnának rajta, de egyszerre legfeljebb 600 embert engednek csak fel rá. Az építmény tehát elvileg biztonságos, tériszonyosoknak azonban nem biztos, hogy kellemes élményt jelent átsétálni rajta. Aki esetleg útközben ijed meg a magasságtól, átléphet a híd valamelyik szélére, és fémen sétálhat üveg helyett. Az építtető helyi turisztikai vállalat szerint eleve úgy tervezték, hogy a közepe felé haladva kissé kilengjen a látogató alatt, fűszerezve a különleges látványt. {igallery id=4799|cid=924|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Idősfa-átültető géppel sikeresebb

Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Az idősfa-átültetés több évszázadra visszatekintő fásítási módszer, amelyet régen fáradságos kézimunkával, nagy hibaszázalékkal végeztek. Mára viszont gépesítették a feladatot, a fák megmaradási aránya pedig elérte a 90 százalékot. A FŐKERT Nonprofit Zrt. gépparkja most egy nagyteljesítményű idősfa-átültető géppel bővült. Annak érdekében, hogy minél több városi fa megmenthető legyen, a FŐKERT Nonprofit Zrt. egy professzionális idősfa-átültető gép beszerzését valósította meg. A FŐKERT Nonprofit Zrt. beruházását, amelyet európai uniós közbeszerzési eljárás keretén belül folytatott le, a Fővárosi Önkormányzat fejlesztési megállapodás keretén belül finanszírozta. A most beszerzett és átadott faátültető géppel a FŐKERT Nonprofit Zrt. magas szakmai színvonalú technológiát tudhat magáénak, amelynek alkalmazásával költséghatékonyan fogja tudni végrehajtani az idősfa átültetést. A több mint 7 tonnás professzionális fakiszedő adapter, egy négytengelyes speciális, terepmunkára is alkalmas teherautóra került felszerelésre, melynek segítségével akár a 8 tonna tömegű kiemelt fák is könnyen mozgathatóak parkokon belül sokszor igen kis helyeken, kedvezőtlen terepviszonyok közepette, valamint a városi forgalomban is. Az ültetőkanál, így a földlabda legnagyobb mérete pedig több mint három köbméter. FŐKERT Nonprofit Zrt. Fotó: Szabó Zoltán FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megújul a Múzeumkert

Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. A 2016 májusában kiírt pályázatra 12 pályamunka érkezett. Az ötletpályázat díjazására fordítható 6 millió forintos összegből hat elképzelést díjazott a bírálóbizottság. A Magyar Nemzeti Múzeum által a Múzeumkert rehabilitációjára kiírt ötletpályázaton az első díjat a TÉR-TEAM Kft. nyerte (Szabó Gábor, Szende András, Juhász Kristóf Attila, Győre Viola, Orbán Nóra) a pályamű alaposan kidolgozott vizsgálati és elemző részének értékei és a terv harmonikus, vizuálisan és funkcionálisan átgondolt, a kiírásnak leginkább megfelelő elképzeléseknek köszönhetően. A komplex rekonstrukció célja a kert történeti hitelességű helyreállítása és korszerű, többfunkciós belvárosi közhasználatú zöldfelület kialakítása. A munkálatok során megújulnak a közművek, a sétányok és a műemléki főépülethez illeszkedő gyalogos burkolatok létesülnek. A meglévő faállomány lehető legteljesebb megtartása és növényápolása mellett – növény-egészségügyi szakvélemény alapján – 38 db életveszélyes, elöregedett fa kivágására és 25 darab nagyméretű fa ültetésére kerül sor. A meglévő, érdemi használaton kívüli út- és térburkolatok részbeni elbontásával, átalakításával 8200 négyzetméter teljesen megújított növényfelület jön létre. Az ültetendő fák között több növényritkaság is szerepel, ezek erősítik a kert történeti hangulatát (vörös juhar, ginkgo, magnólia). A teljes közműhálózatot érintő felújítási munkák nagyságrendjét érzékelteti, hogy csaknem 3 km hosszú új víz-és csatornacső épül, megújul a teljes elektromos hálózat, WiFi-hálózat és kerti öntözőhálózat is készül. A projekthez kapcsolódóan restaurálják a kert szobrait és az Arany János szobor teljes megújítására is sor kerül a talapzattal együtt. Az Arany János szobor-csoport a március 15-i állami ünnepségre elkészül. A munkálatok során a Magyar Nemzeti Múzeum kiállításai folyamatosan látogathatók, a teljes kertrekonstrukció a nyár végéig fejeződik be.