Budapesti ingatlanok, ha nem számítanak az árak

Budapesti ingatlanok, ha nem számítanak az árak

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

A főváros kiemelt népszerűségnek örvend az ingatlanvásárlók körében. Nem véletlen, hiszen Budapesten mindent egyetlen városban lehet megtalálni, ami a kényelmes élethez szükséges. Legyen szó akár a munkalehetőségek széles tárházáról, a szórakozóhelyekről vagy bevásárlóközpontokról, minden megoldás helyben, amelyek megfelelnek elképzeléseinknek és igényeinknek.

budapestiingatlanokhanemszamitanakaz 720


Ugyanakkor korántsem mindegy, hogy milyen eladó ingatlan mellett tesszük le a voksot. Vannak, akik előnyben részesítik a nagy alapterülettel rendelkező, csendes környéken fekvő házakat, mások a belvárosi nyüzsgést kedvelik, s ezért beérik a kisebb mérettel is. Ma azonban már nem kell kompromisszumot kötni, hiszen helyszíntől függetlenül rábukkanhatunk arra az élettérre, ahol az elkövetkező éveket minden további nélkül el tudjuk képzelni. Ugyan az eladó ingatlan Budapest területén nem a legolcsóbb mulatság, ám ha a milliók nem számítanak, akkor egészen különleges, méretében és kialakításában is pazar otthonokra lelhetünk. Nézzünk most közülük néhányat!

Felújított családi ház hatalmas kerttel
Sokak számára szempont az ingatlanvásárlás során a kert. Nem csak e tekintetben felel meg azonban az elvárásoknak az a XVIII. kerületi ház, amelyet tulajdonosai 2003-ban újítottak fel. A kétszintes, 5 szobás családi ház 1500 négyzetméteres telken fekszik, ahol grillező rész is rendelkezésre áll. A természet szerelmesei számára éppen úgy remek választás lehet az ingatlan, mint azoknak, akik a modern belső kialakítást és a napfényes, tágas tereket kedvelik. A kiváló környéken minden szükséges infrastruktúra elérhető, így családok számára ideális választásnak bizonyul.


evenich170215 1

 

Budaörsi nyugalom, egy kis luxussal
Budaörs csendes, panorámás részén fekszik az a családi ház, amely 270 négyzetméteres alapterületével kínálja a nyugodt pihenés és a luxus vonzó kettősét. A kandallós, tágas nappali közvetlen kertkapcsolattal rendelkezik, ahol kútról működő öntözőrendszer áll rendelkezésre. A hálóban gardrób, több fürdőszoba, mosókonyha és szaunás helyiség is kialakításra került. A biztonságtechnikával felszerelt házban dupla garázs várja az autók elhelyezését, de több erkély is szolgálja a természettel való közvetlen kapcsolattartást. A csendes otthont keresők garantáltan beleszeretnek a közel 80 millióért meghirdetett ingatlanba.

Modern kialakítás a város szívében
A Ráday utca sétáló részén felújított, egyedi belsőépítészeti megoldásokkal megvalósított lakás várja azokat, akik a belváros szívében képzelik el az otthonteremtést. A lakás egyik különlegessége az eredeti 1930-as Lampart felújított fürdőkád. A korra jellemző elemeket modern megoldásokkal ötvözte a belsőépítész. A nagy terek manapság egyébként is nagyon népszerűek, pláne akkor, ha egy frekventált városrészben elterülő, mégis a maga nyugalmát nyújtó lakásról van szó.

evenich170215 2

 

Elegáns, mégis fiatalos lakás az Oktogonnál
Budapest kétségkívül legforgalmasabb területén találtunk rá arra a 77 millióért meghirdetett ingatlanra, amely egyszerre állja meg a helyét a helyét luxuslakásként, és az elegáns, letisztult stílus képviselőjeként is. A napfényes helyiségek szerelmeseinek szívét azonnal megdobogtatja majd a minden oldalról számos ablakkal ellátott lakás. Kiváló minőségű Bosch és Grohe rendszerek szolgálják a kényelmet, s a belváros szinte kézzel fogható közelsége pedig számos előnyét nyújtja a mindennapokban.

evenich170215 3

 

Képek forrása: otthonterkep.hu

 

Cikkek
& ÉrdekessÉgek

A világ leghosszabb üveg függőhídja

Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. A látványhídról csodálatos panoráma tárul a hegyekkel, vízesésekkel, ősi városokkal és templomokkal tarkított Hunkjaku vidékre. Egy izraeli építész, Haim Dotan kapta a megbízatást, amelyhez 1077 darab, egyenként 4 centiméter vastag üvegtáblából állították össze a 99 kilenc darab, több réteg edzett üvegből álló lapot, majd kemény törés- és terheléspróbának vetették alá. A teszt résztvevői kalapáccsal verték az üveget, természetesen a megfelelő biztonsági intézkedések mellett, majd egy utasokkal teli kéttonnás terepjáró is átment a hídon. És persze végeztek jó néhány más vizsgálatot is az átadás előtt. A rekordhosszúságú híd egyébként három és félszer több terhet bír el, mint amennyit a kínai szabványok megkövetelnek: akár háromezren is tartózkodhatnának rajta, de egyszerre legfeljebb 600 embert engednek csak fel rá. Az építmény tehát elvileg biztonságos, tériszonyosoknak azonban nem biztos, hogy kellemes élményt jelent átsétálni rajta. Aki esetleg útközben ijed meg a magasságtól, átléphet a híd valamelyik szélére, és fémen sétálhat üveg helyett. Az építtető helyi turisztikai vállalat szerint eleve úgy tervezték, hogy a közepe felé haladva kissé kilengjen a látogató alatt, fűszerezve a különleges látványt. {igallery id=4799|cid=924|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Idősfa-átültető géppel sikeresebb

Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Az idősfa-átültetés több évszázadra visszatekintő fásítási módszer, amelyet régen fáradságos kézimunkával, nagy hibaszázalékkal végeztek. Mára viszont gépesítették a feladatot, a fák megmaradási aránya pedig elérte a 90 százalékot. A FŐKERT Nonprofit Zrt. gépparkja most egy nagyteljesítményű idősfa-átültető géppel bővült. Annak érdekében, hogy minél több városi fa megmenthető legyen, a FŐKERT Nonprofit Zrt. egy professzionális idősfa-átültető gép beszerzését valósította meg. A FŐKERT Nonprofit Zrt. beruházását, amelyet európai uniós közbeszerzési eljárás keretén belül folytatott le, a Fővárosi Önkormányzat fejlesztési megállapodás keretén belül finanszírozta. A most beszerzett és átadott faátültető géppel a FŐKERT Nonprofit Zrt. magas szakmai színvonalú technológiát tudhat magáénak, amelynek alkalmazásával költséghatékonyan fogja tudni végrehajtani az idősfa átültetést. A több mint 7 tonnás professzionális fakiszedő adapter, egy négytengelyes speciális, terepmunkára is alkalmas teherautóra került felszerelésre, melynek segítségével akár a 8 tonna tömegű kiemelt fák is könnyen mozgathatóak parkokon belül sokszor igen kis helyeken, kedvezőtlen terepviszonyok közepette, valamint a városi forgalomban is. Az ültetőkanál, így a földlabda legnagyobb mérete pedig több mint három köbméter. FŐKERT Nonprofit Zrt. Fotó: Szabó Zoltán FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megújul a Múzeumkert

Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. A 2016 májusában kiírt pályázatra 12 pályamunka érkezett. Az ötletpályázat díjazására fordítható 6 millió forintos összegből hat elképzelést díjazott a bírálóbizottság. A Magyar Nemzeti Múzeum által a Múzeumkert rehabilitációjára kiírt ötletpályázaton az első díjat a TÉR-TEAM Kft. nyerte (Szabó Gábor, Szende András, Juhász Kristóf Attila, Győre Viola, Orbán Nóra) a pályamű alaposan kidolgozott vizsgálati és elemző részének értékei és a terv harmonikus, vizuálisan és funkcionálisan átgondolt, a kiírásnak leginkább megfelelő elképzeléseknek köszönhetően. A komplex rekonstrukció célja a kert történeti hitelességű helyreállítása és korszerű, többfunkciós belvárosi közhasználatú zöldfelület kialakítása. A munkálatok során megújulnak a közművek, a sétányok és a műemléki főépülethez illeszkedő gyalogos burkolatok létesülnek. A meglévő faállomány lehető legteljesebb megtartása és növényápolása mellett – növény-egészségügyi szakvélemény alapján – 38 db életveszélyes, elöregedett fa kivágására és 25 darab nagyméretű fa ültetésére kerül sor. A meglévő, érdemi használaton kívüli út- és térburkolatok részbeni elbontásával, átalakításával 8200 négyzetméter teljesen megújított növényfelület jön létre. Az ültetendő fák között több növényritkaság is szerepel, ezek erősítik a kert történeti hangulatát (vörös juhar, ginkgo, magnólia). A teljes közműhálózatot érintő felújítási munkák nagyságrendjét érzékelteti, hogy csaknem 3 km hosszú új víz-és csatornacső épül, megújul a teljes elektromos hálózat, WiFi-hálózat és kerti öntözőhálózat is készül. A projekthez kapcsolódóan restaurálják a kert szobrait és az Arany János szobor teljes megújítására is sor kerül a talapzattal együtt. Az Arany János szobor-csoport a március 15-i állami ünnepségre elkészül. A munkálatok során a Magyar Nemzeti Múzeum kiállításai folyamatosan látogathatók, a teljes kertrekonstrukció a nyár végéig fejeződik be.