Karácsonyi dekorációs ötletetek

Közeleg a szeretet ünnepe, lassan igazi karácsonyi köntösbe öltöztetjük otthonunkat. Azon kívül, hogy kikerülnek a hógömbök, mikulás- és hóemberfigurák, van még jó néhány praktikus dekorációs ötlet, amellyel remekül feldobhatjuk lakásunkat. Egy kis kreativitással és némi kézügyességgel pedig még akár pénzt is tudunk spórolni, ami biztosan nem jön rosszkor az ünnepek előtt. Ezúttal a tapetacentrum.hu ötleteiből válogattunk.

karacsonyidekoraciosötletek 2018 720

Fenyőág és fényfüzér mindenhová!
A fenyőágtól, mikulásos kopogtatóktól és az égősoroktól nincsen olyan ember, akiben ne törne elő a karácsonyi hangulat! A bejárati ajtót nagyon egyszerűen kidekorálhatjuk ezekkel a dolgokkal, de a különböző színben kapható fényfüzérek nemcsak itt és a karácsonyfán mutatnak jól, hanem szinte az egész lakásban felhasználhatjuk. Egy hosszú lépcsősorra tekert égősor, amelyre néhány karácsonyi díszt is kiakasztunk, varázslatos hangulatot kölcsönöz otthonunknak, de ezekkel bármilyen lakberendezési tárgyunkat feldíszíthetjük. Ha például van az otthonunkban nagyobb méretű tükör, remek ötlet azt is körültekerni egy szép fényű égősorral. Aki ennél is több kreativitást érez magában, próbálja ki, milyen fantasztikus, amikor egy egyszerű, üres üvegbe dugunk egy egész égősort. Felkapcsolt állapotban a fénysor meseszépen mutat a sötét szobában, kellemes karácsonyi hangulatot áraszt, ráadásul ezzel az ötlettel még környezetünket is védjük, hiszen egy használt boros üveg is tökéletes erre az ötletre, amúgy a kukában kötne ki.

Dekoráljunk újrahasznosított dolgokból!
A régi, már kidobásra szánt dolgokból egyéb más dekorációs elemet is el tudunk készíteni. A régi befőttes üvegből például percek alatt készíthetünk hófedte mécses tartót. Ehhez csupán sóra és ragasztóra van szükségünk: az üveg alsó részét 3-4 ujjnyi magasságig beragasztózzuk, majd egész egyszerűen a konyhai sóban megforgatjuk. A ragasztóra ragadt só szemek havas hatást keltenek. Ebbe már csak egy teamécsest kell beletennünk, amely megvilágítja az egész karácsonyi asztalt, de még megspékelhetjük a mécsest egy fehér színű masnival is.
Ha van otthon megmaradt tapétánk, abból is remek karácsonyi dekorációt lehet készíteni. Ha kedvünk van, ebben az időszakban találhatunk a boltokban kimondottan karácsonyi mintás, karácsonyi színű tapétát is, de ha piros, zöld, ezüst vagy arany maradék tapétánk van, ezeket az ötleteket azokkal is kipróbálhatjuk. Mivel a mai modern tapéták nagy részét már nemcsak falra, hanem használati tárgyakra és bútorokra is fel tudjuk ragasztani, számtalan dekorációs ötletet készíthetünk. Az egyik, amikor régi, megunt, kopott fa tálcánkból készítünk ízléses kínálót. Ehhez nem kell mást tennünk, minthogy a tálca belső felét lemérjük, majd bevonjuk karácsonyi mintás tapétával. Az is igazán jól mutat, ha egy nagyméretű képkeret közepét vonjuk be ezzel a karácsonyi tapétával, amelynek azután a közepére ugyanúgy visszakerülhet a közös családi fotó. Egy fehér, egyszerű nappali falat pedig nagyon jól fel tudunk dobni, ha több ilyen módon elkészített fényképet helyezünk ki. Karácsonyi dekorálás közben azonban ügyeljünk arra, hogy a dekorációs elemek, mind színben, mind pedig mintában összhangban legyenek egymással, hiszen így nem giccses, hanem stílusos karácsonyi hangulatot varázsolhatunk otthonunkba, a szeretet ünnepére.

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop