Elter Világítás pályázat nyertesei

Elter Világítás pályázat nyertesei

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Megszületett a 2018 tavaszán meghirdetett enteriőrtervezési pályázat eredménye, amelyben a főszerep a lámpáké volt. A szakképesítéssel rendelkező lakberendezőknek, belsőépítészeknek egyedi ötleteikkel és látásmódjukkal azt kellett megmutatniuk, hogy hogyan válhat egy világítótest a lakás központi dekorációs elemévé. A pályázatot magazinunk is támogatta.

eltervilagitaspalyazatnyert 720


A pályaművek elbírálására az Elter Világítás Kft. Facebook felületére beérkező közönségszavazások alapján került sor, a díjak összértéke 1 000 000 forint volt. Az első három legtöbb szavazatot nyert pályázó kétnapos lengyelországi gyárlátogatáson is részt vehetett, elnyerte magazinunk egyéves előfizetését, illetve számos értékes különdíjat is kiosztottak.

Dr. Home - Szabó Gábor
Dr. Home, vagyis Szabó Gábor lakberendező közönségdíjat nyert idei enteriőr tervezési pályázatban. Munkájában egy tágas családi házból varázsolt csillogó, glamour otthont. A tervező számára a belsőépítészet és a lakberendezés a fények, formák, komfort és otthonosság közös harmóniáját jelenti, amelyről ez a munka is árulkodik. Hotelek tervezéséből átvett, bevált megoldásait kiválóan alkalmazza felső kategóriás magánlakásoknál is, mint pl. súrlófények, rejtett világítás, fali lámpák és különleges dizájn függesztékek kombinálását. A Glamour lényege a ragyogás. Ebben a stílusban megengedett, hogy akár együtt alkalmazzunk minimált egy kis barokkos klasszikussal. A fő, hogy a végeredmény szó szerint káprázatos legyen, de természetesen mértékkel, a felső kategóriás elegancia megőrzése mellett.

elterpalyazat drhome 3

 

elterpalyazat drhome 4

S miért is a lámpáké a főszerep a glamour lakberendezésben? Dr. Home tervezésében fényes felületek, fényes bútorok és matt felületek váltásával teremti meg a glamouros látványt, amelynek alapeleme a világítás. Kiváló fénytörési mutatóval rendelkező kristály, üveg és króm lámpák fokozzák a hatást. Így kerültek már az előtérbe is kristály fali lámpák a Sophia családból és egy Rain mennyezeti lámpa. A nappali-konyha-étkező pompáját a Prince mennyezeti lámpa, a Sophia függesztékek, Bella fali lámpák és kristály beépíthető lámpák emelik.

elterpalyazat drhome 2

 

elterpalyazat drhome 5

 

elterpalyazat drhome 6

Károlyi Zsuzsanna
Károlyi Zsuzsanna lakberendező Baján egy 100 négyzetméteres családi ház földszinti részét alakította át, családi és baráti összejövetelekre alkalmasabb terek létrehozásával, határozottabban elkülönítve a nappali zónát az éjszakaitól. A szűkös előtér, vécé és kamrahelyiség összenyitásával tágas tér kialakítására nyílt mód, bőséges tárolási lehetőséggel, az innen balra nyíló régi nappali területén jött létre a hálószoba infraszaunával, valamint egy gardrób. A hálóban a semleges fehér, szürke színek mellett a zöld és rosé kiegészítő színek uralkodóak, harmóniában az éjjeli szekrények feletti Nowodvorski Globe Copper függesztékkel. Az étkező-nappali-konyha tér eredetileg három különálló helyiségből állt: konyha, étkező és hálószoba. A statikus közreműködésével történő összenyitással nagyvonalú tér született, egy közel 8 méteres látszó acélgerenda és egy oszlop megtartásával, melyek a nagy tér látványos elemeivé váltak.

elterplyazat karolyizs 2

 

elterpalyazat karolyizs 5

Az oszlop köré szerveződött L-alakú konyhasziget és reggeliző, valamint a reggelizőasztal fölött az Elter Kft. Nowodvorski Imbria függesztéke adja a középpontot. A többi világítótest formavilágával, egyszerű hengeres vonalvezetésével leköveti a központi függesztéket. Az általános világítást a gipszkarton álmennyezetbe süllyesztett spotok, a reggeliző felett Nowodvorski Eye mennyezeti lámpák, a nappali és az étkezőasztal fölötti fővilágítást pedig a Nowodvorski Eye függesztékek adják. A nappaliban látható fapanelek kiemelésére, és a konyhai munkafény kiegészítésére mennyezeti lámpák kerültek, színükkel és formájukkal illeszkedve a többi lámpatesthez.

elterpalyazat karolyizs 4

 

elterplyazat karolyizs 1

 

elterpalyazat karolyizs 6
IndaHomeDesign, Gyutai Szilvia és Hangyás Helga
A Budapest belvárosában található, eredetileg kettő plusz félszobás, hallos, konyhás lakás teljes műszaki felújításon és térszervezésen esett át, végül megszületett az elegánsan modern luxus apartman. A tulajdonos határozott elképzeléseihez igazodva egy két hálószobás, két fürdőszobás, nappali-konyha-étkezős lakás tervezése volt a cél, utóbbi funkciók egy légtérbe kerültek, de viszonylag jól elkülönülnek, így nem zavaró, ha többen használják a teljes helyiséget. A két hálószobás lakás alkalmas akár három főt is befogadni, így mindenképp szükséges volt két fürdő/vécéhelyiség kialakítása is.

elterpalyazat indah 1 elterpalyazat indah 2

A nappali egyik különleges eleme a kanapé mögötti fénydekoráció, amelynek színhőmérséklete és fényereje is szabályozható. A nappali és étkező közti harmóniát megtartva, a Zuma Balvi lámpacsaládból válogattak a tervezők, ami játékos eleganciát sugároz a térnek. Míg a nappali egy kicsit keményebb, határozottabb vonalú, addig a hálószobák már finomabb hangolást kaptak, mind a bútorokat, mind a kiegészítőket illetően, amely hangulatot fehér, szürke és némi zöld színnel, illetve kecses lámpákkal – Nowodvorski Quebeck és Azzardo Krug – és tapéták felhasználásával értek el.

elterpalyazat indah 3

 

elterpalyazat indah 4

 

elterpalyazat indah 5

 

Cikkek
& ÉrdekessÉgek

A világ legjobb középülete az új Néprajzi Múzeum

A világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai nemzetközi versenye, az International Property Awards londoni díjátadó gáláján a Liget Budapest Projekt keretében épülő Néprajzi Múzeum hétfőn megkapta az Európa legjobb középülete díját, a nap végén pedig már világ legjobb középülete díjat is elnyerte. A díj hatalmas elismerés a magyar építész- és ingatlanfejlesztő társadalomnak, hiszen kivívták maguknak azt a rangot, hogy a világ élvonalában jegyezzék őket. A világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai nemzetközi versenye, az International Property Awards londoni díjátadó gáláján a Liget Budapest Projekt keretében épülő Néprajzi Múzeum hétfőn megkapta az Európa legjobb középülete díját, a nap végén pedig már világ legjobb középülete díjat is elnyerte. A díj hatalmas elismerés a magyar építész- és ingatlanfejlesztő társadalomnak, hiszen kivívták maguknak azt a rangot, hogy a világ élvonalában jegyezzék őket. A Néprajzi Múzeum épülete ugyanezen a versenyen előzőleg Európa legjobb középületének díját is megkapta, és így került a világ legjobbjainak járó díj esélyesei közé. Az elismerés Magyarország számára történelmi léptékű győzelmet jelent, különös tekintettel arra, hogy egy állami beruházást választott a világ legjobbjának a nyolcvan nemzetközi szakemberből álló zsűri. Az International Property Awards 25 éves történetében először fordult elő, hogy magyar épület a világ legjobbjaként végezzen. A Napur Architect iroda által tervezett Néprajzi Múzeum új épülete a nemzeti szinten befutó győztes projektek között bizonyult Európa legjobb középületének, majd a kontinens legkiválóbbjaként a világ 10 régiójának kategóriagyőztesei közül érdemelte ki a világ legjobbjának járó World's Best díjat. A Liget Budapest Projekt keretében Európa egyik legrégibb közparkja is megújul, miközben egyedülálló kulturális intézmények jönnek létre, világviszonylatban is kiemelkedő építészeti megoldásokkal, amit az épülő Néprajzi Múzeum most átvett díja is bizonyít. A díjat átvevő Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója a díj átvétele után azt mondta, hogy a díj nem csupán a magyar építészet kiváló teljesítményére, hanem a magyar innovációra és a magyar kultúrára is ráirányítja a nemzetközi figyelmet. A díj jól mutatja, hogy az ingatlanfejlesztés minőségének és az építészeti kultúra progresszív fejlődésének előmozdításában kulcsszerepet játszó magyar cégek képesek gyorsan reagálni az egyéni igényekre és mai folyamatokra, emellett az értékőrzésben is kimagaslóan teljesítenek.  

Az új budapesti Duna-híd

Eredményt hirdettek az új budapesti Duna-híd megtervezésére kiírt nemzetközi pályázaton, az első díjat az UNStudio és a Buro Happold Engineering tervezőiroda közös terve kapta. A zsűri értékelése szerint a kétszer három forgalmi sávos, villamosközlekedésre is alkalmas, kétpilonos, ferdekábeles híd terve statikailag a legátgondoltabb, esztétikailag kedvező kialakítású, elegáns, karcsú, harmonikus, és városképileg a legkedvezőbb. Eredményt hirdettek az új budapesti Duna-híd megtervezésére kiírt nemzetközi pályázaton, az első díjat az UNStudio és a Buro Happold Engineering tervezőiroda közös terve kapta. A zsűri értékelése szerint a kétszer három forgalmi sávos, villamosközlekedésre is alkalmas, kétpilonos, ferdekábeles híd terve statikailag a legátgondoltabb, esztétikailag kedvező kialakítású, elegáns, karcsú, harmonikus, és városképileg a legkedvezőbb. Komoly elismerés Budapestnek, hogy a tervpályázatra a tapasztalt magyar irodák mellett a világ vezető tervezői közül is többen jelentkeztek – mondta az eredményhirdetésen Tarlós István, Budapest főpolgármestere. Hozzátette: a budapesti hidakon egy nap alatt több mint 600 ezer jármű és többszázezer ember kel át, a belvárosi szakasztól eltérően a város déli szakaszán nincs elég átkelési pont. Csepel és Budapest egyesülése óta – azaz immár közel 70 éve – nincs a városhatáron belül közvetlen összeköttetés a budai kerületek és a XXI. kerület között – mutatott rá. Csepel mint Budapest egyik aranytartaléka fejlődésének feltétele a Budával és a szomszédos kerületekkel való gyors és közvetlen összeköttetés megteremtése – jelentette ki. Az új híd közvetlen összeköttetést teremt Újbuda és Csepel, Ferencváros, valamint Kispest és Kőbánya között. Fontosnak nevezte, hogy az új híd megfelelő kapacitású, ahhoz szervesen kapcsolódó közúti hálózathoz csatlakozzon. Tarlós István elmondta, hogy a várható forgalmi változásokról készült hatástanulmány adatai szerint az új híd megépülésével naponta több mint 30 ezer gépjárművel csökkenhet a belvárosi hidak, valamint napi csaknem 8 ezer autóval az Üllői út forgalma. Egy új, déli körgyűrű alakul ki, a kötöttpályás közlekedéssel együtt kétszer három sávos új közlekedési korridor jön létre Buda és Pest között – tette hozzá. A bírálóbizottság döntésénél főbb értékelési szempont volt a hasznosság és az esztétika mellett az innováció, a szerkezeti hatékonyság, a karbantarthatóság és nem utolsósorban a költségek optimalizálása. Tarlós István hangsúlyozta, hogy az új Duna-híd meghatározó eleme lesz a városképnek, a gyakorlati hasznon túl művészi értékével is jelképezni fogja a XXI. századi Budapestet. Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos az eredményhirdetésen úgy fogalmazott: Budapest csak akkor tud egy város lenni, akkor tud működni, ha hidak ívelik át a folyót, Duna nélkül, hidak nélkül nincs Budapest. Kitért rá, hogy átlagosan 20-25 évente épül – felváltva északon és délen – új dunai átkelő Budapesten, legutóbb 1995-ben a Rákóczi, 2008-ban pedig a Megyeri híd. Kitért rá, hogy a nemzetközi pályázatra 17 hídtervező építész- és mérnöki irodát hívtak meg, a pályázat nagy sikerrel zárult. Az első helyezett tervezővel szerződést kötnek, ezután indul a teljes és részletes tervezési munka, majd az engedélyek beszerzése, ami várhatóan 2-3 évet fog igénybe venni. Fotó: Az UNStudio és a Buro Happold Engineering tervezőiroda első díjat nyert pályaműve - az új híd látványterve budapest.hu  

Formabontó mesterterv Makaóban

A Zaha Hadid Architects Morpheus nemrég átadott szállodája Makao városának megvalósult álmai közé tartozik. A Morpheus szálló esetében hiába keresünk hagyományos értelembe vett vázszerkezetet, határoló falazatot, de találunk helyette szabadon áramló teret, „kitinvázat”, optimális elrendezést, és szobrászati formavilágot. A Zaha Hadid Architects Morpheus nemrég átadott szállodája Makao városának megvalósult álmai közé tartozik. A Morpheus szálló esetében hiába keresünk hagyományos értelembe vett vázszerkezetet, határoló falazatot, de találunk helyette szabadon áramló teret, „kitinvázat”, optimális elrendezést, és szobrászati formavilágot. A 40 emeletes épület két magból áll, amelyek a pódiumon keresztül kapcsolódnak egymáshoz, majd elkülönülve s felfelé haladva, a tetőtéri szinten újra összekapcsolódva eggyé olvadnak. A magasba törekvő projekt ablakai a hagyományos kínai jade-faragási technikákra emlékeztetnek. Az üveg és az északi és a déli homlokzatokat összekötő három lyuk az épületen belül egyedi tereket hoz létre. A saroklakosztályok mind a belső átriumra, mind a városra nyíló kilátással rendelkeznek. A szállodában összesen 770 vendégszoba, s lakosztály találhat. A nagyteljesítményű üvegezés kirekeszti a napenergia jó részét, és a speciális kitinváz a jade-faragás-szerinti technológiát követve a megdermedést követően kellő árnyékolást biztosít. Ahelyett, hogy hűvös lenne azonban az egész átriumban, csak egyes zónáknál használnak lokalizált légkondícionálást, mint például a társalgókban és az éttermekben. {igallery id=4799|cid=961|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}