Trendmerülés – Tendence 2018

A Messe Frankfurt területén megtartott Tendence Németország legfontosabb nyári lakberendezési vására. A látványos, show elemekkel tarkított kiállítást idén június 30 – július 3. között rendezték.

tendence2018 720

A Tendence nem véletlenül egyre népszerűbb az európai kiskereskedők és vásárlók körében. A sikerük titka a kereskedelmi és a fogyasztói igények összehangolásában rejlik. Creating shopping experience! – azaz Teremtsük meg a vásárlás élményét! A pavilonok megadták a klasszikus kiskereskedelem varázsát a tapintás, a szakképzett tanácsadás, a meglepetés elemek és a szórakozás-szórakoztatás lehetőségének egyidejű biztosításával.
Mind az erős brandek, mind a fiatal designerek komolyan vették a vásár üzenetének – innováció és információ – kézzelfogható megjelenítését saját standjukon. A gyártók, forgalmazók egyrészt kivétel nélkül eddig nem látott újításokkal, anyagkombinációkkal, mintákkal, színekkel jelentkeztek, másrészről a legújabb trendeket és a szezon must-have darabjait tudatosan, különböző üzletkoncepciók belső terére formázva erőteljesen és nagyon látványosan állították ki.
Ha az előregondolkodó otthonteremtők és trendfigyelők valami újért és különlegesért látogattak el, azt mind megkapták. Európa legnagyobb kiállítótermében a kül-és beltéri dekorációs és bútortrendek komplett spektruma vonult fel. A világ minden tájáról érkező közel ezer kiállító jól elkülönített szekciókban (Klasszikus ajándékok, Kulináris ajándékok, Lovely Home, Pure and Elegant Home, Szezonális dekoráció, Ékszerek, Outdoor Living) a lifestyle kínálat legjavát mutatta be. A látványos standok és installációk mellett számos kiegészítő program várta a látogatókat: többféle forrásból (designerek, stylistok, marketing szakértők, bloggerek) szerezhettek inspiráló, vásárlást ösztönző, a vásárlók választását megkönnyítő, üzletkialakításra vonatkozó ötleteket a kiskereskedők, lehetőség volt professzionális vitákra, élő bemutatókra, tesztekre, kóstolókra is.
A négy nagyon sűrű napban annyi izgalmas enteriőr installációt, otthon kiegészítőt láttunk, hogy bemutatásuk több tucat A mi otthonunk szám megtöltésére lenne alkalmas. Ha mégis meg kellene osztanunk, milyen lakberendezési trendek várhatóak 2018 második felében, a következőkben foglalnánk össze a látottakat: A tavalyi év hűvös industrial sikk őrülete lecsendesülőben van, csakúgy, mint az ombre, azaz a színátmenetes, valamint a geometrizáló fekete-fehér anyagok és felületek használata. A feketét a sötétkék, a fehéret a tejfehér árnyalatai váltják fel. Lakástextilekben a nagyon nyers felületek mellett a bársony viszi 2018 második felében a prímet. Az előttünk álló szezon tehát a „felmelegedésről” és a természethez történő visszatalálásról szól. Mi az alábbi öt irányzatba sűrítettük be a látottakat.

tendence2018 2
forrás. kokon.com

Mediterrán nomád
A keleti és északi nomád jellemzőkhöz képest az őszi-téli kollekciók inkább a Földközi-tenger szín-és anyagvilágából inspirálódtak. Stílusjegyeik határozottabbak és kifinomultabbak lettek. Tárgyaik szoborszerűek, kicsit eltúlzottak és hatásvadászok, de szofisztikáltságuk miatt befogadóbbak a kortárs minimál tárgyakkal szemben is. Színeikben a fehér és nyers paletta mellett a baracktól terracottáig terjedő színek finom árnyalatait is fellelhetjük. Az alkotások egyediek, a termékekben a kézművesség és a tökéletlen szépség is kiemelkedő szerepet kap. Dekorkiegészítők szintjén megjelennek az amerikai és az ausztrál népek motívumai, bőr, csont és tollékszerei is.

tendence2018 22
forrás: bungallow.dk

Fűszeres skandináv

A skandináv minimál új háttérszíne a mustár, vagy sáfrányszín lett. Az enteriőrökben másodlagos ugyan a szerepe, de folyton jelenlévő hatáselemről van szó. Akár huzatról, akár párnáról, vagy falfestékről van szó, szinte mindig felbukkan. Sok esetben a szín puha bársonyfelülettel párosul. Mintha az az érzésünk támadna, az életben melegségre, egy kis fűszerre mindenkinek szüksége van!

tendence2018 33
forrás: ricebyrice.com

Happy design!
Ezt az új irányzatot őrült szín és mintakeveredés jellemzi, a kreációk alapvető üzenete: éljünk boldogan! A palettán megtalálhatjuk az ’50 es évek Amerikájának színeit: élénk narancsot, sárgát, türkizt és zöldet, valamint a klasszikus fagyi-, és sorbet színeket. A szlogen: keverjünk mindent mindennel, csak színes, örömteli és szezonális legyen!

tendence2018 4
forrás: kaemingk.com

Urban oázis
A következő szezonban megfigyelhetjük a csörgőréce és a páva színeinek megjelenését is. A két állat inspirálta színek és minták közé rengeteg zöldet (a Tendence több tucat magas minőségű művirággyártót vonultatott fel) illik tenni a dzsungel-hatás elérése érdekében, rattan, kender, rétegelt lemez kiegészítőkkel.

tendence2018 5
Modern primitív
Mintha az indusztriált váltaná, vagy a minimál egyik irányzata lenne – a modern primitív stílust az egyszerű, modern és robosztus bútor formák jellemzik, a fa és a kő durva vágása az egyik legjellemzőbb stíluselem. A dekorációs elemek között akár 2-2,5 méter magas, kérgétől megtisztított, fehérített, megmunkálatlanul hagyott, műtárgyként kezelt fákat, gyökereket találhatunk. Back to the Earth!

Az új szezon tehát kihívás elé állít bennünket, ahol a kreatív, egyéni stílusunk megfejtése a cél. A fejlődésünk kulcsa a kultúrák ötvözésében rejlik, hogy olyan teret alkossunk, melyben az alkotóknak és otthonteremtőknek eredete és története van egy modern jegyzetben.

https://tendence.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop