Szögletes, íves, netán besétálós?

Szögletes, íves, netán besétálós?

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Nincs is jobb érzés, mint egy fárasztó nap után beállni a zuhanykabinba, és élvezni a forró víz pörgését bőrünkön. A meleg zuhany az őszi, téli időszakokban csodákra képes, nemcsak kellemesen felfrissít és felmelegít, de stresszoldó hatása is van. Ráadásul a vérerek kitágító hatása miatt egészségügyi szempontokból is előnyös.

szogletesivesnetan 720


A meleg víz pozitív hatással van a vérkeringésre, bizonyítottan jó reumás megbetegedésekre, izomfájdalmakra, izomhúzódásokra egyaránt. A zuhanykabinok azonban nemcsak a testnek okoznak örömöt, hanem a szemet is gyönyörködtetik. Szögletes, íves és besétálós kialakításuk segít egyedi igények szerint berendezni fürdőszobánkat. Már csak az a kérdés, hogy vajon milyen zuhanykabint vásároljunk, amely minden igényünket kielégíti?

Szögletes zuhanykabinok
Sokféle modern zuhanykabin létezik manapság, és ma már nem feltétlenül van szükség külön zuhanytálcára sem egy egyedi kialakítású, saját stílusra tervezett zuhanykabin esetén. Ettől függetlenül, az általánosnak mondható zuhanykabinok alapja még mindig szögletes, négyszög alakú. Ezek optimalizált helyfoglalással teszik igazán hangulatossá és rendezetté fürdőszobánkat. Mára már zuhanykabinok számtalan eleme tökéletesíti a megjelenést.
Erre a sokféle zuhanykabin variációra a ravak.hu portálon is megannyi változatot találunk. A BRILLIANT fantázia nevű szögletes zuhanykabin maga a tökéletesség. Csillogó fém elemekkel, gyönyörűre csiszolt üveglapokkal kapható. A zuhanykabint a csúcsminőség jellemzi az erőteljes króm övezetű fék alkatrészektől az ergonomikus fogantyúig. Hasonló csúcsminőségű zuhanykabin típus a BLIX is.

Íves zuhanykabinok
Az íves zuhanykabinok a mai kornak megfelelő ívelt formát ötvözik a hagyományokkal. Az íves zuhanykabinok ugyanis ugyanúgy elférnek a sarokban, de íves kialakítás miatt helytakarékosabb hatást keltenek a stílusos megjelenés mellett. Ilyen letisztult és modern dizájn kialakítással rendelkezik a PIVOT típusú zuhanykabin is, amely minimalizálta a fém profilok mennyiségét és egy elpusztíthatatlan ajtónyitó rendszerrel is fel van szerelve.
Az ízléses kialakítású, modern zuhanykabin minden egyes eleme tökéletesen illeszkedik egymáshoz. A tiszta üvegfelületek természetes eleganciát kölcsönöznek a Pivot zuhanykabinnak, és így teszik a fürdőszoba díszévé ezt a zuhanyzót. Hasonlóan szép, íves zuhanykabin-típus a SUPERNOVA is, amely megszépíti környezetét, és tisztaságot sugároz a fürdőszoba minden szegletébe.

Besétálós zuhanykabinok
A besétálós zuhanykabinok a legmodernebb, futurisztikus otthonok elengedhetetlen bútordarabjai. A Walk-In zuhanykabinok egyedülállók, hiszen a vásárlói igények alapján alakíthatók és személyre szabhatók. Mivel a besétálós zuhanykabinok nem rendelkeznek a klasszikus zuhanytálcás megoldással, ezért szabadabban alakíthatók ki. és stílusosabb megjelenést tudnak kölcsönözni a fürdőszobákban.
A zuhanykabin tulajdonképpen az üvegfalak kombinálásával alakítható ki elegáns, esztétikus, modern stílusban. A besétálós zuhanykabinokat pároknak is előszeretettel ajánlják, akik szeretnek együtt zuhanyozni. A tágas zuhanykabin olyan extra elemekkel is kiegészíthető, mint a relaxációs segédeszközök, a hidromasszázs panel vagy az esőztető zuhanyfej.


Cikkek
& ÉrdekessÉgek

A világ leghosszabb üveg függőhídja

Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. Kínában több helyütt méreteiben egymásra licitáló látványhidak csábítják a látogatókat, leghíresebb közöttük a másfél éve átadott Csangcsiacsie Nemzeti Parkban található. A hat méter széles, négyszázharminc méter hosszúságú híd 218 méteres magasságban ível át egy szakadékot, és az adrenalin szint fokozása érdekében lágyan kileng a látogatók alatt. A látványhídról csodálatos panoráma tárul a hegyekkel, vízesésekkel, ősi városokkal és templomokkal tarkított Hunkjaku vidékre. Egy izraeli építész, Haim Dotan kapta a megbízatást, amelyhez 1077 darab, egyenként 4 centiméter vastag üvegtáblából állították össze a 99 kilenc darab, több réteg edzett üvegből álló lapot, majd kemény törés- és terheléspróbának vetették alá. A teszt résztvevői kalapáccsal verték az üveget, természetesen a megfelelő biztonsági intézkedések mellett, majd egy utasokkal teli kéttonnás terepjáró is átment a hídon. És persze végeztek jó néhány más vizsgálatot is az átadás előtt. A rekordhosszúságú híd egyébként három és félszer több terhet bír el, mint amennyit a kínai szabványok megkövetelnek: akár háromezren is tartózkodhatnának rajta, de egyszerre legfeljebb 600 embert engednek csak fel rá. Az építmény tehát elvileg biztonságos, tériszonyosoknak azonban nem biztos, hogy kellemes élményt jelent átsétálni rajta. Aki esetleg útközben ijed meg a magasságtól, átléphet a híd valamelyik szélére, és fémen sétálhat üveg helyett. Az építtető helyi turisztikai vállalat szerint eleve úgy tervezték, hogy a közepe felé haladva kissé kilengjen a látogató alatt, fűszerezve a különleges látványt. {igallery id=4799|cid=924|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Idősfa-átültető géppel sikeresebb

Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Tavaly decemberben állt munkába a FŐKERT Nonprofit Zrt. professzionális idősfa-átültető gépe, amellyel akár 30 cm törzsátmérőjű fákat is sikeresen ki lehet emelni, majd szállítást követően el lehet ültetni a már előkészített új termőhelyükre, biztosítva ezzel a fák megmaradását. Az idősfa-átültetés több évszázadra visszatekintő fásítási módszer, amelyet régen fáradságos kézimunkával, nagy hibaszázalékkal végeztek. Mára viszont gépesítették a feladatot, a fák megmaradási aránya pedig elérte a 90 százalékot. A FŐKERT Nonprofit Zrt. gépparkja most egy nagyteljesítményű idősfa-átültető géppel bővült. Annak érdekében, hogy minél több városi fa megmenthető legyen, a FŐKERT Nonprofit Zrt. egy professzionális idősfa-átültető gép beszerzését valósította meg. A FŐKERT Nonprofit Zrt. beruházását, amelyet európai uniós közbeszerzési eljárás keretén belül folytatott le, a Fővárosi Önkormányzat fejlesztési megállapodás keretén belül finanszírozta. A most beszerzett és átadott faátültető géppel a FŐKERT Nonprofit Zrt. magas szakmai színvonalú technológiát tudhat magáénak, amelynek alkalmazásával költséghatékonyan fogja tudni végrehajtani az idősfa átültetést. A több mint 7 tonnás professzionális fakiszedő adapter, egy négytengelyes speciális, terepmunkára is alkalmas teherautóra került felszerelésre, melynek segítségével akár a 8 tonna tömegű kiemelt fák is könnyen mozgathatóak parkokon belül sokszor igen kis helyeken, kedvezőtlen terepviszonyok közepette, valamint a városi forgalomban is. Az ültetőkanál, így a földlabda legnagyobb mérete pedig több mint három köbméter. FŐKERT Nonprofit Zrt. Fotó: Szabó Zoltán FŐKERT Nonprofit Zrt.

Megújul a Múzeumkert

Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. Több mint egy éves történeti és műemléki kutatási, tervezési, engedélyezési és kiviteli közbeszerzési előkészítő folyamat után, 2018. januárban kezdődnek a Magyar Nemzeti Múzeum állami tulajdonban lévő telkén álló Múzeumkert megújításának kivitelezési munkálatai. A 2016 májusában kiírt pályázatra 12 pályamunka érkezett. Az ötletpályázat díjazására fordítható 6 millió forintos összegből hat elképzelést díjazott a bírálóbizottság. A Magyar Nemzeti Múzeum által a Múzeumkert rehabilitációjára kiírt ötletpályázaton az első díjat a TÉR-TEAM Kft. nyerte (Szabó Gábor, Szende András, Juhász Kristóf Attila, Győre Viola, Orbán Nóra) a pályamű alaposan kidolgozott vizsgálati és elemző részének értékei és a terv harmonikus, vizuálisan és funkcionálisan átgondolt, a kiírásnak leginkább megfelelő elképzeléseknek köszönhetően. A komplex rekonstrukció célja a kert történeti hitelességű helyreállítása és korszerű, többfunkciós belvárosi közhasználatú zöldfelület kialakítása. A munkálatok során megújulnak a közművek, a sétányok és a műemléki főépülethez illeszkedő gyalogos burkolatok létesülnek. A meglévő faállomány lehető legteljesebb megtartása és növényápolása mellett – növény-egészségügyi szakvélemény alapján – 38 db életveszélyes, elöregedett fa kivágására és 25 darab nagyméretű fa ültetésére kerül sor. A meglévő, érdemi használaton kívüli út- és térburkolatok részbeni elbontásával, átalakításával 8200 négyzetméter teljesen megújított növényfelület jön létre. Az ültetendő fák között több növényritkaság is szerepel, ezek erősítik a kert történeti hangulatát (vörös juhar, ginkgo, magnólia). A teljes közműhálózatot érintő felújítási munkák nagyságrendjét érzékelteti, hogy csaknem 3 km hosszú új víz-és csatornacső épül, megújul a teljes elektromos hálózat, WiFi-hálózat és kerti öntözőhálózat is készül. A projekthez kapcsolódóan restaurálják a kert szobrait és az Arany János szobor teljes megújítására is sor kerül a talapzattal együtt. Az Arany János szobor-csoport a március 15-i állami ünnepségre elkészül. A munkálatok során a Magyar Nemzeti Múzeum kiállításai folyamatosan látogathatók, a teljes kertrekonstrukció a nyár végéig fejeződik be.