Milyen a tökéletes babaszoba?

Legyen benne minden, amire szükség van, de ne legyen zsúfolt. Legyen minden kéznél, de ne uralkodjon el a káosz, legyen harmonikus az összkép, mégis könnyen variálható a tér. Egy jól megtervezett babaszobában mindez gyerekjáték. Nyugalom, nem kell beleőrülni, november 17-18-19-én a Budapest Sportarénában minden trükköt elleshetünk a profi lakberendezőktől!

milyenatokeletesbabaszoba 720

Amíg otthonunk egyes terei, a bútorok elrendezése, tapétája vagy a dísztárgyak stílusa a legtöbb esetben csak unalomból szorul átalakításra vagy cserére, addig a család legkisebb tagjának lakóterét nem hobbiból, hanem szükségből kell időnként újragondolni. „Egy gyermeknek körülbelül kétévente gyökeresen megváltoznak az igényei, és új funkciókat kell biztosítani a kibontakozáshoz. Szóval mindamellett, hogy egy ideális gyerekszoba szép, kompakt és praktikus, még hosszútávon variábilis is kell, hogy legyen. Ez összetett és egyáltalán nem könnyű tervezési feladat” – mondja Csorba Anita tértervező, Youtuber, aki most elárulja, hogyan lehet trendi és időtálló babaszobát kialakítani öt lépésben.

1. lépés: a falszín kiválasztása
A 2017-es trend mindenkinek kedvez, hiszen leveszi a hangsúlyt a fal színéről. Tulajdonképpen egy szép, halvány vagy betonszürke alapot érdemes használni, ami gyakorlatilag festővászonként szolgál. Ez lesz a szoba háttere, ez elé kerül a „díszlet”. Szerencsére ezek az árnyalatok minden más színnel barátságban vannak, és remekül kiemelik erényeiket.

milyenatokeletesbabaszoba 1
2. lépés: berendezés
A bútorok mennyisége természetesen erősen függ a szoba méretétől, de általánosságban annyi elmondható, hogy egy ágy, egy gardróbszekrény, illetve egy pelenkázó/játéktároló kötelező elem. Az ideális elrendezés az, ami életvitelünkhöz, hétköznapjainkhoz a leginkább passzol. Ha marad annyi tér középütt, hogy ott ne csak közlekedni, hanem alkalomadtán játszani is tudjon a csemete, akkor nincs gond. Ez utóbbi funkciót egyébként az első tíz évben gyakorta a nappali tölti be, ezért még ehhez sem kell feltétlenül ragaszkodni.

3. lépés: egy hangsúlyos dekorelem
Nem kell feltétlenül erős és feltűnő színekben gondolkodni, használhunk monokrómot vagy pasztell árnyalatokat is, de azt tudni kell, hogy ez a központi elem adja majd meg a szoba alaphangulatát. A lényeg, hogy legyen az enteriőrnek stílusa. Ezt egy erős karakterű tárgy is meghatározhatja, ami köré képzeletben odasereglik minden más bútor és kiegészítő, de lehet ez egy szép, egyedi mintás tapéta vagy egy különleges fotel, esetleg egy extrém formájú ruhásszekrény is.

milyenatokeletesbabaszoba 2
4. lépés: ötletes térrendezés
Fontos, hogy már az első alapdarabok megvásárlásakor tervezzünk későbbre. Így tudjuk elérni, hogy igazi kaméleon szoba legyen, ami a legkisebb variálással maximálisan kiszolgálja gyermekünket, nullától akár kiskamasz korig. Tovább nem érdemes tervezni, később már úgyis ő alakítja saját kis életterét.

5. lépés: dekorálás
Ez az utolsó és egyben legélvezetesebb lépés, amivel felrakhatjuk a pontot az i-re. Egy szép kép a falon, egy monogram a polcon, egy hangulatvilágítás a komód felett, vagy egy vidám ágytakaró nagyon sokat dob a szoba stílusán, hangulatán. Ha ezt elhagyuk, az olyan, mintha kihagynánk a sót az ételből. De figyelem, itt is érvényes az örök szabály: a kevesebb több!

milyenatokeletesbabaszoba 3
Ugye milyen egyszerűnek tűnik? Csak öt lépés, és már kész is a tökéletes babaszoba. A százféle kiságy, pelenkázó és tapétaminta között azonban könnyen el lehet veszni, első gyermekes szülőként pedig borzasztó nehéz mérlegelni árak és minőség között. Szerencsére van egy rendezvény, ahol mindennek alaposan utána lehet járni. A 2017-es BabaMama Expón személyesen tehetjük föl kérdéseinket a téma szakértőinek, akik alig várják, hogy segítsenek megtervezni a kisbaba kuckóját. 2017. november 17-18-19-én 200 kiállító, ingyenes tanácsadások és értékes nyeremények várnak minden várandós kismamát, újdonsült apukát és családot a Budapest Sportarénában! Ha ki bújt, ha még nem, gyertek!

www.babamamaexpo.hu


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop