Új fejlesztések a HAJDU Zrt-nél

A fennállásának 65. évfordulóját idén ünneplő HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. számára a minőségi, megbízható termékek gyártása és a termékekhez kapcsolódóan az energiahatékonyság folyamatos javítása alapvető stratégiai cél.

ujfejlesztesekahajduzrtnel 720

A hazai piacokon az elektromos forróvíztárolók körében piacvezetők vagyunk 60 százalékos piaci részesedéssel, és arra törekszünk, hogy e pozíciót a jövőben is megtartsuk. Ehhez szükség van arra, hogy termékeink fejlesztésénél figyelembe vegyük a lakossági igényeket, illetve a hazai és Európai Uniós szabályozásokat, előírásokat. A fogyasztók oldaláról jelentkező legfontosabb igényt a dizájn és az energiahatékonyság jelenti. Az energiahatékonyságot két formában lehet javítani: szigeteléssel és vezérléssel. Termékfejlesztéseink jelentős részét e két jellemző fejlesztése teszi ki.

A dizájn területén is jelentős újításokat hajtunk végre, hiszen egy terméknek nemcsak jónak kell lennie, hanem jól is kell mutatnia.

Az alábbiakban csokorba gyűjtöttük fejlesztési programunkban szereplő új termékeinket:

Új fejlesztésű elektromos forróvíztárolók

A legnagyobb előnye ezeknek az új fejlesztésű termékeinknek, hogy az elérhető legmagasabb energiaosztályúak . Ez számokban az jelenti, hogy egy 120 literes bojler esetén, normál felhasználást feltételezve, évente akár 5000 forinttal kevesebbet költ egy család forró víz előállítására, a korábbi típusokkal szemben. Az új fejlesztésű bojlereink energiamegtakarításukból adódóan évente 55-105 kilogrammal kevesebb széndioxid-kibocsátást eredményeznek, azaz környezetterhelésük is jelentősen csökkent.

Hőszivattyús forróvíztároló 
A hagyományos elektromos bojlereinken kívül fejlesztjük a már évek óta gyártott és forgalmazott, hőszivattyús forróvíztárolóinkat is, mind dizájn, mind energiahatékonysági szempontok szerint. E készülékek igen sokoldalúnak mondhatók, hiszen azon túl, hogy a levegő hőenergiáját felhasználva állítanak elő 60oC-os meleg vizet a család vagy akár egy kisebb műhely számára, ugyanazok a forróvíztárolók további előnyökkel is szolgálhatnak, úgymint szellőztetés, légkondicionálás és páramentesítés!

Szabad kifolyású elektromos vízmelegítő 
Kis űrtartalmú, szabad kifolyású elektromos vízmelegítők fejlesztésénél a dizájn és hatékonyági szempontok mellett nagy szerepet játszott a szervizoldalról jelentkező igény, miszerint a hőmérséklet-vezérlő védje meg a szárazfűtés ellen a terméket. Ennek az új fejlesztésnek köszönhetően vízmelegítőink üzembiztonsága nagyban javul a korábbi változatokhoz képest.

Rekuperátor 
A rekuperátor, azaz teljes nevén egy helyiséges hővisszanyerő légkezelő berendezés egy szoba folyamatos és gazdaságos szellőztetésére kínál majd a piacon egyedülállóan energiahatékony megoldást.
Cégünk e termék kifejlesztésénél a következő szempontokat vette figyelembe: 

  • hazánkban nagyon sok panellakás van, ahová a meglévő termékeinknek csak kis száma kerül beszerelésre;

  • a légtechnika egyre fontosabb szerephez jut a háztartásokban.

 

hajdu rekuperator
Ebbe az új fejlesztésű termékünkbe nagyon sok olyan tulajdonság kerül be, ami egyedülállóvá teszi a légtechnika piacon.

  • egy helyiséges: minimális üzembehelyezési költsége van, és panellakásokba is könnyen telepíthető lesz.

  • hővisszanyerő: a szellőztetésből adódó hőveszteség jelentősen csökkenthető lesz, illetve használatával a penészedés is elkerülhető, egészségesebb levegőt biztosítva a lakásban.

  • automata: a beépített szenzoroknak köszönhetően a szellőztetés a fogyasztó igényeinek megfelelően teljesen automatizálható lesz.

A rekuperátor továbbá olyan egységekkel lesz felszerelve, amelyek megvédik az eljegesedéstől, a levegőben található szennyeződésektől, de pollenszűrőt is építünk bele. Termékünk már piacra kerülése előtt is nagyon sok termék- és innovációs díjat kapott, ezért nagyon bízunk benne, hogy a hamarosan a légtechnika piacon is mind komolyabb szerephez jutunk.

Cégünk nemcsak termékeit fejleszti, hanem technológiáját is, ezáltal a környezetvédelemben is aktív szereplők vagyunk. Termékeink előállításához és működtetéséhez szükséges energiaigény környezetre gyakorolt káros hatásait csökkentjük, ezáltal részt vállalunk a klímavédelmi törekvésekben is.
Fejlesztéseink hatására nemcsak a széndioxid-kibocsátás csökkent összességében 3877 tonnával, hanem a vállalat egységnyi árbevételre eső energiafogyasztása is 47 százallékkal javult 2016 végére, 2009-hez mérten.

hajdu logo


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop