Egy fesztivál, amely nem a zenéről szól

Ismételten megrendezésre kerül a már két ízben is nagy sikerrel megrendezett Beton Fesztivál, amely felejthetetlen élményeket biztosít diákok, kivitelezők, szakmabeliek, valamint az építészetet és a kortárs dizájnt kedvelők számára is.

egyfesztivalaminemazenerolszol 720

A fesztivál hazánk két meghatározó építőanyag-ipari, betonos szakszövetségének szervezésében valósul meg évről évre (CeMBeton és MABESZ). A tavalyi évhez hasonlóan idén is a fővárosi Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont ad otthont a rendezvénynek 2017. október 4-én. 

A Beton Fesztivál a 2015-ös debütálása óta mára hagyománynak tekinthető, melynek célja a beton, nem csak mint építőanyag népszerűsítése, valamint a tapasztalatok átadása a fiatal generáció számára. Számtalan előadás – melyen a szakmával kapcsolatos kérdésre kaphatnak választ a résztvevők –, interaktív workshopok valamint fotó- és tárgykiállítás várja az érdeklődőket. Utóbbira ez évtől a széles közönség előtt is megnyílt a megjelenési lehetőség, augusztus 31-ig várják a szervezők az alkotásokat.

egyfesztivalaminemazenerolszol 1
Az idei fesztivál kiemelt témája az országos árvízvédelmi helyzet, amelynek keretében a meglévő létesítményekről, valamint az árvíz elleni védekezésről hallhatnak bővebben a szakemberek. A szakmai kérdéseken túl a résztvevők az előadásokon megismerhetik a hazai meghatározó építészeti beruházásokat és az új kihívásokat, amelyekkel korunk építészeinek szembe kell néznie. Ilyen például az idei év egyik sokakat foglalkoztató eseménye a 2017-es budapesti Vizes Világbajnokság is, amelynek egyik fő látványosságának kivitelezéséről, az építési folyamatokról is első kézből kaphatnak információt az érdeklődők. A Fesztivál keretében immár hagyományosan díjazzák a „Minden építés alapja 2017” pályázat nyerteseit is, amely összesen négy kategóriában került kiírásra gyakorló építészeteknek és hallgatóknak egyaránt.

Részletes program és jelentkezés: http://beton.hu/betonfesztival/

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop